IDYLL: Det 250 år gamle huset til Vegard og Helene Ylvisåker i Fana utenfor Bergen er til salgs. Foto: FRANCESCA ALVIANI PHOTOGRAPHY IMotiv (DIAKRIT)

Ylvis-Vegard selger drømmehuset

Vegard Ylvisåker og kona Helene selger huset sitt i Bergen.

Jon Selås
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Huset vant tittelen «Norges Vakreste Hjem« på bolig- og interiørsiden Boligpluss.no i 2010. Selve huset er dokumentert fra 1760, men er antakelig opprinnelig fra 1600-tallet, da det på et tidspunkt ble flyttet til sin nåværende plassering.

Stuen i Ylvis-huset, der gamle materialer og århundregammelt tømmer er synlig. Foto: Foto: FRANCESCA ALVIANI PHOTOGRAPHY IMotiv (DIAKRIT)

Huset med et bruksareal på 184 kvadratmeter ligger på en tomt på vel 2 mål, er totalrenovert og ble i sin tid tatt fullstendig fra hverandre og bygget opp igjen, til dels med stedbygde og håndlagede detaljer og moderne tekniske anlegg. Det er et moderne tilbygg til huset - i gammel stil. Og et uthus/garasje hører også med. Prisantydningen er satt til 7,5 millioner kroner.

Ifølge salgsoppgaven har huset en lang og interessant historie, og skal ha huset «både Bjørnstjerne Bjørnson, en statsminister og frøken Jæger».

Årsaken til at huset nå blir solgt, skal etter det VG erfarer rett og slett være at Ylvis-brødrene jobber fra Oslo det aller meste av tiden. Vegar og Helene Ylvisåker har derfor kjøpt nytt hus i hovedstaden.

Vegard Ylvisåker vet at VG omtaler salget av huset, men han ønsker ikke å uttale seg i forbindelse med at det blir lagt ut for salg i løpet av meget kort tid.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder