BEKLAGER FEILEN: Halden Arbeiderblad hadde en uheldig oppdatering tirsdag morgen. Oppdateringen ble fjernet etter om lag femten minutter. Foto: Skjermdump,

Sjekk denne Facebook-tabben

Halden Arbeiderblad fikk på pukkelen av en leser da de ved en feil hengte ut NRK Østfold i en Facebook-oppdatering.

  • Jennifer Bråthen

Da Halden Arbeiderblad oppdaterte sin Facebook-side i tirsdag morgen, tok det ikke lang tid før en av avisens lesere kommenterte posten der avisen kommenterer NRK Østfolds valg av illustrasjonsbilde i en artikkel om at personlig økonomi må inn i skolen.

La ut toppløsbilde: Se lesernes Facebook-flauser

«Synd å si det, men det var få av jentene på ungdomsskolen som så slik ut da jeg var ung....Litt av illustrasjonsbilde», skriver Halden Arbeiderblad i Facebook-oppdateringen, og linker til NRK Østfolds artikkel der et foto av en kvinne med rød, utringet topp er brukt.

HYPPIG BRUKT: Nyhetsredaksjoner er flittige brukere av sosiale medier, og poster daglig artikler de publiserer på sine nettsider. Iblant begås det tabber lesere reagerer på. Foto: Skjermdump,


Oppdateringen ble oppdaget av avisen etter at leseren kommenterte innlegget. Innlegget lå ute om lag femten minutter før det ble slettet 08.45.

– Dette er en kjedelig feil. Det var jeg som la ut saken på Halden Arbeiderblads Facebook-side. Den skulle egentlig publiseres på min private profil, sier nyhetsredaktøren Morten Ulekleiv til VG.

Han beklager på det dypeste dersom noen ble støtt av innlegget.

– Det var ikke meningen at Halden Arbeiderblad skulle stille NRK Østfold i dårlig i lys, selv om valg av illustrasjonsbilde er noe spesielt, sier han, og legger til at han på ingen måte forsøker å fornærme noen av medelevene han hadde på ungdomsskolen.

Vil ikke støte lesere

Han forteller at han som journalist og nyhetsredaktør er aktiv i sosiale medier, og trodde han var logget inn som privatperson da han postet oppdateringen.

– Dessverre er nok ikke dette første eller siste gangen dette skjer på Facebook. Det var fint at det var nyhetsredaktøren som sto bak feilen, når den først skulle gjøres. Jeg håper ikke noen lesere føler seg støtt av meldingen, men tar det med humor. Det kommer neppe til å komme mange lignende Facebook-oppdateringer på Halden Arbeiderblad i fremtiden.

LES OGSÅ: 10 dumme Facebook-tabber

Nyhetsredaktøren innrømmer at han tidligere har gjort lignende feil, men at han da har oppdaget feilen umiddelbart etter publisering.

– Jeg kommer definitivt til å se enda nøyere på hvilken rolle jeg er innlogget med på Facebook når jeg publiserer fremover. Heldigvis var dette en uskyldig feil. Jeg tror det er større sjanse for at folk ler av meg enn at de blir opprørte i dette tilfellet, sier Ulekleiv.

Fort gjort

Nyhetsredaksjoner er flittige brukere av sosiale medier, og poster daglig artikler de publiserer på sine nettsider.

– Mange bedrifter har skjønt viktigheten av sosiale medier. Dermed er det mange mennesker som har muligheten for å poste som seg selv eller bedriften. Feil vil skje, og denne var heldigvis ganske uskyldig!, sier Øyvind Solstad, ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG.

LES OGSÅ: Dette irriterer oss mest på sosiale medier

Han synes likevel det er rart at oppdatering lå ute opp imot et kvarter før den ble oppdaget.

– Først og fremst syns jeg det er godt gjort at det lå ute så lenge før det ble oppdaget! Det er en god regel at man alltid sjekker en oppdatering når den er lagt ut, sier han.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder