Channing Tatum kom på eget initiativ

Hollywood-stjernen Channing Tatum tok selv initiativ til å besøke Jo Nesbø på hjemmebane. - Det var første gang vi møttes, sier Jo.

  • Sølvi Wærhaug

Artikkelen er over seks år gammel

Channing Tatum kom i går på privat besøk til Jo Nesbø for å snakke om den kommende filmatiseringen av «Sønnen».

- Jeg hadde elsket å jobbe med ham! sa Channing Tatum til VG i går kveld etter at superduoen hadde spist en bedre middag sammen.

Storfint besøk til tross - Jo Nesbø har et avslappet forhold til planene om filmatiseringen av flere av hans bøker - som filmplanene for hans nye roman «Sønnen». Det er selskapet Warner Bros som har sikret seg filmrettighetene til den.

- Min holdning er at hvis de ringer og sier at nå skyter vi - da tror jeg at det blir noe av. Før det så har jeg egentlig ikke noe særlig tro på det. Det samme gjelder de andre filmprosjektene, det er mye snakk rundt dem, sier Nesbø, når VG møter ham dagen derpå.

Hyggelig fyr fra Alabama

- Channing Tatum kommer helt fra Hollywood for å treffe deg. Kom han på eget initiativ?

- Ja, han kom på eget initiativ. Vi skulle bare snakke løst og fast om filmen «Sønnen». Det er ikke noe ut over det.

- Han vil gjerne spille en rolle der?

- I og med at det bare var en privat samtale han kom over for, så tror jeg ikke jeg skal si noe mere om det.

- Har du møtt ham før eller var det første gangen?

- Vi har snakket på telefonen da jeg var i USA sist, men det er første gang jeg har møtt ham.

- Hvordan var det?

- Han er en hyggelig fyr fra Alabama, sier Jo.

NORGESBESØK: Channing Tatum og Jo Nesbø var i strålende humør da de forlot restauranten mandag kveld. Foto: Mattis Sandblad/VG


«Sønnen» er hans tolvte kriminalroman, boken lanseres i morgen og er trykket i et førsteopplag på hele 185.000 eksemplarer. Filmrettighetene ble solgt for mange måneder siden og spekulasjonene om hvem skal spille i filmen har pågått en tid.

- Hvordan er ståa når det gjelder filmatisering av «Sønnen»?

- Det vet jeg ikke. Jeg prøver ikke å holde meg oppdatert på hva som skjer med de forskjellige prosjektene. Det er sånn med alle, det er ikke spesielt med Hollywood, det er sånn med prosjekter i Norge også. Det handler om at du vet aldri, for ting endrer seg så veldig fort. Det føles ofte som bortkastet tid å holde seg oppdatert for plutselig så skjer noe, og så står det stille i tre år, sier Jo.

Hans nye roman «Sønnen» er en hardkokt krim med en sønn på hevntokt. Faren var hans store ideal, men han ble avslørt som en korrupt politimann, og tok sitt eget liv.

- Det er en historie som er skrevet med utgangspunkt i Bibelen - i ny-testamentet. Det er skrevet på samme måte, sier Jo.

Romanen begynner med et motto om Sønnen fra Den apostoliske trosbekjennelse: «Skal derfra komme igjen for å dømme levende og døde».

- Temaene i boka handler om far - sønn forhold , som jeg har skrevet en del om i Harry Hole -serien, og om hevnmotivet. Det er temaer jeg har vært innom før, sier Jo.

- Utfordrende

I «Sønnen» har han gitt seg selv nye utfordringer, inspirert av bibelsk fortellertradisjon.

- Det som var utfordrende og morsomt denne gangen, var å beskrive en hovedperson nesten uten å bruke hovedpersonens synsvinkel. Sønnen blir utelukkende beskrevet av folk som ser han - slik vi ser ham i boka. Han er aldri alene i et rom - alt han gjør er sett igjennom andres øyne.

- Det er ny-testamentet som er lagt til grunn - det er aldri en fortelling fra Jesu synsvinkel i ny-testamentet. Det er disiplene som skriver og forteller og sånn er det her og. Det er en karakter som kommer til live ved at andre ser han. Jeg som forteller tillater meg aldri å gå inn i hodet hans, og da forblir han litt et enigma , man kan egentlig diskutere om det er han som er hovedpersonen i romanen. Han er til stede hele tiden, handlingen dreier seg rundt han, men personen vi blir mest kjent med er Simon Kefas, sier Jo Nesbø om krimhelten.

Han bærer et bibelskinspirert navn - det samme som Jesu disippel og «sønn» - Simon Peter.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder