«Ylvis»-brødrene går i Rihannas fotspor

Samarbeider med stjerneprodusenten Stargate etter vennetjeneste

Den norske produsentduoen Stargate jobber med store internasjonale stjerner. I sommer gikk de i studio med Vegard (34) og Bård Ylvisåker (31).

  • Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I sommer fikk Ylvis-brødrene drahjelp i studio av de norske stjerneprodusentene Mikkel S. Eriksen (41) og Tor Erik Hermansen (41) i Stargate. Produsentene har laget en rekke hits med artisten Rihanna og samarbeidet med store stjerner som Beyoncé, Selena Gomez og Katy Perry.

Brødrene-Ylvis' samarbeid med hitmakerne ble til etter en vennetjeneste brødrene gjorde for produsentduoen i desember i fjor.

- Vi lagde en slags mockumentary (tulledokumentar red.anm.) om Mikkel til hans 40-års dag. I bytte spurte vi om de ville hjelpe oss med å lage en sang. Vi sa det egentlig bare på tull, men så sa de ja av en eller annen merkelig grunn. Vi ble litt tatt på sengen, sier Vegard Ylvisåker.

EKSKLUSIV STUDIOTID: Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen tok låten til brødrenes Ylvisåker seriøst. Her er de i studio i New York. Foto: TVNorge

Synger om revelyder

I juni tok brødrene turen over til New York og Stargates studio der store internasjonale stjerner har spilt inn sine hits. Med seg hadde de en gammel idè om å lage en låt om dyrelyder.

I ettertid føler brødrene at de har «misbrukt» Stargate.

- Idéen om at man lurer på hva en rev sier holder jo på ingen måte som idé når man skal gå i studio med noen av verdens beste produsenter, men vi syntes det var noe morsomt med det likevel, sier Bård Ylvisåker om samarbeidet.

VGTV: Se hele intervjuet med Ylvis-brø drene

I RIHANNAS FOTSPOR: Vegard fikk øye på Rihannas sangtekster, da han var i Stargates studio i sommer. Foto. TVNorge

Ble tatt seriøst

Han påpeker imidlertid at Stargate tok idéen og melodien til brødrene seriøst.

- De tok det alvor og behandlet låten med like stor respekt som de ville gjort med hvilken som helst annen produksjon. Det er veldig gøy å se Rihannas produsenter diskutere hvilke revelyder som funker best - i fullt alvor, sier han.

Selv om brødrene hadde stor suksess med låten «Work it» i fjor, er musikkvideoen kun ment som en tre minutter lang sketsj i programmet som har premiere 10. september.

- Vi er jo mest opptatte av at musikkvideoen skal fungere i programmet våres - det er jo derfor vi har spilt den inn. Det er hyggelig hvis folk liker låten også, men jobben vår er jo ikke å lage musikk til hitlistene. Det er det mange andre som gjør bedre enn oss, sier Bård.

Får skryt

Stein Østbø, musikkjournalist i VG, er i usikker på om samarbeidet med Stargate vil få Ylvis-brødrene inn på de amerikanske hitlistene.

- Dette høres ikke helt ut som noe Stargate har bidratt til for å havne øverst på Billboardlista igjen, selv med varme og tidsriktige houserytmer mot slutten, sier han.

Selv om musikkjournalisten lar seg irritere av «Crazy Frog»-refrenget er han imponert over brødrene.

- Låten bekrefter vel egentlig bare det vi har visst tidligere; at Ylvis-brødrene er svært musikalske og stadig makter å kombinere dette med til dels stor humor. Likevel; Josh Groban-pastisjen «Stonehenge» er og blir min favoritt med Ylvis, sier Østbø.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder