Cannes i gang: Kidman uten Keith

CANNES (VG) Da filmfestivalen i Cannes åpnet onsdag kveld, kom jurymedlem Nicole Kidman (45) uten ektemannen Keith Urban (45). Han var opptatt med sin egen dommerjobb.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Ikke bare stjernene preget den røde løperen under åpningen av den 66. filmfestivalen i Cannes i år. Også regnet drysset over den røde flossen på vei opp mot Festivalpalasset der filmen «Den store Gatsby» åpnet ballet.

Kidman sitter i juryen som skal kåre Gullpalme-vinneren, og hun skrøt uhemmet av festivalen.

- Denne festivalen har betydd veldig mye for meg. Det er et sted hvor film feires og nye filmer oppdages. Det har jeg vært i mottakerenden av - jeg har hatt enorm suksess på grunn av det, så nå er det på tide å gi tilbake, sa skuespilleren til pressen.

Hennes ektemann, countrysangeren Keith Urban, er i innspurten som dommer på amerikanske «Idol» i disse dager. Men han har ikke gitt kona noen tips om hvordan hun skal utføre dommerjobben.

- Jeg har ikke fått noen råd. Men han kommer hit når han er ferdig med innspilling fredag. Det er rart at vi gjør sånne jobber samtidig, men det er nok fordi vi begge elsker det vi driver med og er fan av jobbene våre. Det motiverte meg til å bli med, sier Kidman, og legger til:

- Og så ville jeg være med i denne juryen. Jeg har ikke fått muligheten til å tilbringe to uker med Steven Spielberg før.
Regissør Steven Spielberg er juryleder i år. Han har tidligere fått flere forespørsler om å være med i juryen som kårer vinneren i hovedprogrammet i Cannes, men har takket nei - til nå.

- I år hadde jeg ledig tid, sier han om juryjobben, som han ikke har noen betenkeligheter med å gjøre.

- Nei, vi dømmer jo alltid det vi ser uansett, og vurderer om filmen påvirker oss. Og dessuten: Alle har vurdert vårt arbeid før, så nå er det vår tur! Fastslår regissøren med et smil.

«Den store Gatsby» med Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire og Carey Mulligan i store roller, åpnet festivalen i går, men er ikke med i konkurransen.

Maguire ga bestevennen DiCaprio mye ros da skuespillerne møtte pressen onsdag ettermidag.

Andre stjerner som er med i filmer på årets festival, er blant annet Ryan Gosling, Justin Timberlake, Matt Damon, Michael Douglas, Orlando Bloom, Mila Kunis og Forest Whitaker. Filmfestivalen varer til 26. mai.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder