SÅ ULV: Her er hytten hvor de seks utfordrerne til «Farmen» befinner seg. I området der de bor ble det også observert ulv. Foto: TV 2 og Øyvind Næss Nordahl

Observerte ulv under innspilling av Farmen

TV 2 - Vi holder øye med situasjonen

TV 2 har måttet ta forbehold etter at det ble observert ulv i området hvor Farmen-deltakerne befinner seg.

Sofia Storhaug
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I årets Farmen skal seks utfordrere, i tillegg til de andre Farmen-deltakerne, kjempe om å komme inn på Farmen. De har siden onsdag levd i en kojehytte i kummerlige omgivelser, med lite mat og hjelpemidler.

Under innspillingen torsdag kveld ble det observert ulv i området hvor de seks utfordrerne bor. Skogsarbeider Kristian Hørte, som møtte ulven på 70-meters hold, beskriver situasjonen som skremmende.

Utrivelig

- Det var inne på skogsområdet i Øvre Landvik i Grimstad kommune, akkurat der hvor noen av Farmen-deltakerne ligger. Jeg var inne i området og plukket tyttebær da hunden min plutselig begynte å bjeffe, og da så jeg ulven. Den sto bare 70 meter fra meg, sier han til VG og legger til:

LOT SEG IKKE SKREMME: Farmen-utfordrerne lot seg ikke skremme av at det hadde blitt observert ulv i området der de bor. Foto: TV2


- Jeg plystret etter hunden fordi jeg var redd for at ulven skulle angripe, og da så ulven rett på meg før han til slutt gikk vekk.

- Synes du det var skremmende?

- Det er utrivelig å ha ulv her, vi er jo redd for at han skal ta kalvene. I går var det en jeger som oppdaget en kalv som var drept av ulv. Da vi var der oppe der i dag så vi at nakken var knukket og innmaten tatt ut og spist.

Skogsarbeideren tror også at det er flere ulver i området.

- Jeg tror i alle fall det er to stykker som vanker rundt i området. At Farmen-deltakerne blir redde ser jeg heller ikke bortifra. Jeg så ulvespor omtrent på samme plassen for en måneds tid siden, sier bonden.

TV 2 ser alvorlig på situasjonen, og tar nå forbehold.

Informerte deltakerne

- Vi er veldig oppmerksomme på dette. Vi ønsker jo ikke at Farmen-deltakerne skal bli spist av ulv før de kommer inn på gården, så vi holder et øye med situasjonen og har selvfølgelig informert deltakerne om at det er ulv i området, sier informasjonssjef i TV 2, Alex Iversen til VG, som også legger til at de ikke har blitt trodd på.

- Utfordringen har vært at deltakerne ikke tror på oss. De tror at dette var en del av spillet. Det er det ikke, påpeker han.

- Hva gjør TV 2 for å ivareta sikkerheten til deltakerne?

- Vi har folk til stede, og det finnes vakter og nattevakter i området, så vi regner med at sikkerheten er i varetatt.

- Hva gjør dere hvis ulven blir en trussel?

- Hvis ulven blir en trussel for deltakerne så må vi selvfølgelig vurdere ut fra sikkerheten til deltakerne.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder