TONES DRØMMEHJEM: Tone Damli og Markus Foss kjøpte «Villa Solum» på Blommenholm i juni. Huset er rundt 260 kvadratmeter stort, og har til sammen fire soverom. Foto:Helge Mikalsen,VG

Naboer uenige i Tones rive-planer

Bærum kommune: Ikke en verneverdig bygning

Tone Damli (27) og Markus Foss (32) ønsker å rive sin nye villa på Blommenholm. Nå har andre beboere i området sendt en anonym innvending til kommunen.

Line Orfjell
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Etter å ha solgt leiligheten på Frogner i slutten av mai, kjøpte Tone Damli og kjæresten Markus Foss et nytt hjem: Da VG møtte artisten på ELLEs sommerfest i juni, kunne hun bekrefte at drømmehuset var i boks.

– Sommeren kommer til å bli brukt til oppussing. Huset er fra 1920, og det er ikke gjort noe der de siste 30 årene. Det er ingen tvil om at Markus er den mest handy av oss, sa Damli den gangen.

Les mer: Her er Tone Damlis nye familiehjem

Mener boligen bør bevares

Noen måneder senere var saken en annen: Tidligere denne måneden meldte Se og Hør at 1924-villaen, som ligger på Blommenholm i Bærum, skulle rives. Damli og Foss hadde bestemt seg for å bygge et nytt hus på tomten istedenfor å pusse opp, skrev ukebladet.

En rekke medier omtalte saken, som åpenbart ikke har falt i god jord hos alle beboerne i nærheten. I brevet til Bærum kommune fremgår det at naboene (som er anonyme) misliker riveprosjektet:
«Kan det være mulig at Bærum kommune gir tillatelse til dette? Dette er en bolig som etter vårt syn bør bevares som et vakkert eksempel på de gamle villaene i et område med stor historisk og kulturell verdi», skriver naboene.
Så du denne? Tone Damli dropper «Idol»

Ingen verneverdig villa

Man må gjennom en lengre prosess for å kunne rive et hus på egen tomt. Blant annet må naboene i området varsles, og en rivesøknad må godkjennes av kommunen.

VG har vært i kontakt med Bærum kommune, som opplyser at det foreløpig ikke foreligger noen søknad fra Damli og Foss. Kommunen har også en gladnyhet til paret: Villaen deres blir ikke regnet som verneverdig, noe som i utgangspunktet betyr at en eventuell søknad kan bli godkjent uten problemer.
Leiligheten kjøpte paret for drøye 9,4 millioner kroner.

VG har forsøkt å komme i kontakt med Tone Damli via manager David Eriksen, foreløpig uten hell.
Les også: Tone Damli fikk barn – hadde millioninntekt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder