RØD LØPER: Morten Tyldum og kona Jane Tyldum var til stede under prisutdelingen i Los Angeles natt til mandag, men måtte gå tomhendte hjem. Foto:Jordan Strauss,Ap

Ny prisløs kveld for «The Imitation Game»

Den Morten Tyldum-regisserte filmen var nominert til tre
priser under SAG Awards i natt, men måtte se andre stikke av med trofeene.

Artikkelen er over fem år gammel

Fagforeningen Screen Actors Guild belønner hvert år skuespillerprestasjoner både på film og i TV-serier, og delte natt til mandag norsk tid ut 16 priser i Los Angeles.

SAG gir ofte en pekepinn på hvem som ligger best an foran Oscar-utdelingen, hvor «The Imitation Game» er nominert til åtte priser. Men det var filmens hovedkonkurrenter under Oscar-utdelingen, «The Theory of Everything», «Boyhood» og «Birdman» som stakk av med prisene.

Redmayne vant

Krigsdramaet «The Imitation Game» var nominert til tre priser, men måtte se seg slått i alle kategoriene. Hovedrolleinnehaver Benedict Cumberbatch så Eddie Redmayne («The Theory of Everything») stikker av med prisen for Beste mannlige hovedrolle, mens Kiera Knightley ble slått av Particia Arquette («Boyhood») i kampen om Beste kvinnelige birolle.

De siste ti årene har vinnerne i skuespillerkategoriene under SAG også vunnet Oscar, skriver Variety.

Heller ikke i kategorien Beste ensemble nådde Tyldum-filmen helt opp. Denne prisen gikk til «Birdman», som har skuespillere som Michael Keaton, Edward Norton og Emma Stone på rollelisten.

SE LISTEN OVER ALLE VINNERNE HER (ekstern lenke)

KUNNE VUNNET: «The Imitation Game» var nominert til prisen for beste ensemble i en film, men vant ikke. F.v.: Keira Knightley, Matthew Beard, Matthew Goode, Benedict Cumberbatch og Allen Leech. Foto:Jack English,

Heller ikke under Golden Globe, hvor «The Imitation Game» var nominert til fem prisen, ble det noen trofeer på den norskregisserte filmen.

Historiske prisvinnere

I TV-kategoriene under SAG vant blant annet Kevin Spacey prisen for Beste mannlige skuespiller i en dramaserie for sin innsats i «House of Cards», mens «Game of Thrones» vant prisen for Beste ensemble i en TV-serie.

I tillegg ble det skrevet SAG-historie; for første gang vant mørkhudede kvinner begge de viktigste skuespillerprisene på TV-siden. Viola Davis («How to get away with murder»)vant for Beste kvinnelige skuespiller i en dramaserie, mens Uzo Aduba («Orange is the new black») vant for Beste kvinnelig skuespiller i en komedie.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder