Norsk Derby: Samlet til hattefest på Øvrevoll

Både hesteglade kjendiser og kreative hattemakere var på plass på festdagen Oslo Derby på Øvrevoll galoppbane.

Anja Elen Eikenes
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det årlige arrangementet på Øvrevoll i Bærum er inspirerert at hesteveddeløp på den britiske galoppbanen Royal Ascot, og er kjent som dagen da du kan vise frem din fjongeste hatt i hatteparaden.

Kjendisveterinær Trude Mostue var blant kjendisene som hadde funnet frem hatten søndag ettermiddag.

– Det er veldig hyggelig å være her. Det er blitt en tradisjon, sier hun.

Hatten - som faktisk er fra Royal Ascot - fikk hun da hun deltok i et BBC-program hvor deler av filmingen skulle foregå på den britiske travbanen.

– Jeg fikk være med å tråkke på gresset. Der gav de også meg denne hatten, så den er veldig spesiell. Jeg skulle ønske jeg kunne jobbet med hest, men jeg er flinkere med elefanter enn hester, ler hun.

– Jeg synes arrangementet blir bedre for hvert år som går. Til neste år skal vi ta med jentene våre, sånn at hele familien kan være sammen.

John Fredriksen var også til stede, med tvillingdøtrene Cecilie og Kathrine, som heiet fra VIP-teltet.

– Det er veldig hyggelig å være her sammen med familie og venner. Vi kommer hvert år, sier Kathrine som hadde på seg en liten hatt fra Phillip Treacy.

Det var ikke bare finanselite og kjendiser som hadde møtt opp for å titte på hestene og hattene. På utsiden av VIP-teltet var det folkelig stemning, og mange hadde hjemmelagede hatter laget av alt fra gamle duker til ridehansker.

Alex Rosén var konferansier og en av dommerne i hatteparaden.

– Vi ser etter noe som er litt forskjellig fra i fjor og gjerne som er kreativt. En gang var det en deltager som hadde hele veddeløpet i hatten, sier dommeren lattermildt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder