STJERNETUNGT: Her er Johnny Depp og Penelope Cruz i en scene i «Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides», som kom på kino i 2011. Foto: AP

Har spilt inn over 20 milliarder kino-kroner

(VG Nett) Den forrige «Pirates of the Caribbean»-filmen hadde et budsjett på nærmere halvannen milliard kroner - og spilte inn over seks milliarder kroner på kino verden over.

  • Vidar Enerstvedt
  • Øystein David Johansen

Artikkelen er over syv år gammel


Tall fra Box Office Mojo viser at de fire «Pirates of the Caribbean»-eventyrene virkelig er milliardbutikk.

Filmen som Espen Sandberg og Joachim Rønning antakelig skal regissere, har etter planen premiere 10. juli 2015, som vanlig med Jonny Depp i hovedrollen. Keith Richards står også på rollelisten.

Mer populær utenfor USA

Den første filmen fra 2003 spilte inn nærmere fire milliarder kroner på kino verden over, ifølge Box Office Mojo. Den andre filmen, «Dead Man's Chest», ble en kjempesuksess kommersielt, med en kinoomsetning på over seks milliarder kroner etter dagens dollarkurs.

Siden har det gått noe nedover I USA. Filmen fra 2011 hadde et produksjonsbudsjett på 250 millioner kroner, men spilte «bare» inn 1,4 milliarder i USA. Samtidig var den svært populær utenfor USA, hvor den spilte inn hele 4,7 milliarder, ifølge tallene fra Box Office Mojo.

Anmeldelsene går nedover

Totalt sett har de fire filmene spilt inn over 21 milliarder kroner på kino verden over. I tillegg kommer inntekter fra blant annet DVD-salg.

Flere av de fire produserte filmene har fått gode anmeldelser.

Den første Pirates of the Caribbean-filmen kom i 2003, og ble kronet med terningkast seks i VG.

Neste film kom i 2006 og fikk terningkast fem her i avisen. Året etter var det klart for nok en film, som ble belønnet med terningkast fire. I 2011 kom den fjerde og hittil siste filmen, som fikk terningkast tre i VG.

OSCAR-NOMINERT: Espen Sandberg (t.v.) og Joachim Rønning ble nominert til Oscar for «Kon-tiki». Her er de avbildet i Beverly Hills i januar. Foto: Andras Ihlebæk / VG


Duoen Sandberg og Rønning skulle opprinnelige regissere filmatiseringen av Lars Saabye Christensens «Beatles». Tidligere denne måneden kunne VG avsløre at de to måtte trekke seg som regissører, men at de fortsatt er med på produsentsiden av «Beatles».

Den gang bekreftet Joachim Rønning overfor VG at de har blitt kontaktet angående «Pirates of the Caribbean».

PS! Utrengningene er gjort etter dagens dollarkurs, som er 5,86 norske kroner.

Mer om

  1. Hollywood

Flere artikler

  1. «Kon-Tiki»-regissørene: - Ja, vi skal lage den nye «Pirates of the Caribbean»-filmen

  2. «Kon-Tiki»-regissørene lager Pirates of the Caribbean

  3. Joachim Rønning etter «Pirates»-oppturen: – Skal sove i en uke

  4. Filmnettsted: Joachim Rønning klar  for superhelt-prinsesser

  5. Regissør-stjernene invitert til å bli Oscar-medlemmer

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder