FORTSATT GLAD I HVERANDRE: Sturla Fagerli Larsen forteller til VG at han fremdeles ser på Astrid som en god venn. - Selv om det ble slutt er vi fortsatt gode venner. Vi bestemte oss for å satse på musikken på hver vår kant, og det blir jo noen ganger slik at man ender opp med å gjøre forskjellige ting. Foto: Øyvind Næss Nordahl/VG

Derfor gjorde Astrid Smeplass og kjæresten det slutt

RENNEBU/TRONDHEIM (VG) Astrid Smeplass (16) har allerede fått smake baksiden av Idol-suksessen.

  • Sofia Storhaug

Artikkelen er over seks år gammel

Da Idol-sirkuset sto på som verst ble det slutt mellom henne og kjæresten Sturla Fagerli Larsen (18).

I går opptrådte hun på VG- lista i Trondheim - endelig på hjemmebane. Hun slo for alvor gjennom under vårens Idol-konkurranse på TV 2.

Nå som hun har fått programmet på avstand, forteller hun åpent om det private dramaet hun opplevde midt i den intense perioden:

Rennebu-jenta hadde kjæresten Sturla Fagerli Larsen ved sin side da hun gikk inn i konkurransen.

Sammen ett år

PÅ HJEMMEBANE: Astrid Smeplass har hatt suksess i Norge etter Idol. Nå skal hun prøve lykken i Sverige. Foto: Ned Alley


Men midtveis i konkurransen ble det slutt mellom Smeplass og Larsen - og de valgte da å gå hver til sitt.

- Vi møttes før jeg begynte på skolen, og var bare sammen i ett år, sier den unge artisten til VG.

Pop-yndlingens travle Idol-tilværelse gikk hardt utover forholdet.

- Vi gled fra hverandre, og var så opptatte på hver vår kant, og vi gikk mer fra å være kjærester til å bli venner. At det ble slutt var noe vi begge bestemte oss for, og selv om det skjedde mens jeg var med i Idol, var det ikke noe mer dramatisk enn at vi bestemte oss for å gå egne veier.

Selv om forholdet tok slutt, er Idol-finalisten fremdeles glad i sin tidligere kjæreste.

- Vi er veldig gode venner i dag. Sturla er en av mine beste venner og jeg er utrolig takknemlig for alle de gode rådene og tipsene han har delt med meg i min tid i Idol.

Travel

IDOLSJOKK: Da Astrid Smeplass røk ut av Idol raste dommerne. Tone Damli klarte ikke å holde tårene tilbake og Gunnar Greve var forbannet. Foto: Trond Solberg


Gjennom tiden i Idol har det unge sangtalentet fått mange henvendelser fra gutter som kunne tenke seg å bli kjæreste med henne.

Smeplass på sin side er svært opptatt med både VG-lista og nye musikkprosjekter.

- Jeg har ikke tid til kjæreste akkurat nå, livet mitt er for øyeblikket veldig travelt.

- Ikke en sommerflørt engang?

- Nei. Denne sommeren får jeg ikke tid til ferie engang.

Men på tross av travle hverdager ser ikke Smeplass bort ifra at hun plutselig kommer til å finne kjærligheten igjen.

- Jeg tror jeg er en veldig impulsiv kjæreste, som liker å finne på ting, reise og oppdage nye steder. Derfor kan jeg ikke ha noen sofagris. Jeg må ha en som er sporty og aktiv. Det er første kriterium.

- Hva er det andre?

- Det må være at han har like dårlig humor som meg, ler Smeplass.

Den unge artisten vokste opp i trygge omgivelser i Rennebu i Sør-Trøndelag sammen med mor, far, storebror og farfar.

Astrid og farfaren Gunnar har knyttet sterke bånd opp igjennom oppveksten. 80-åringen bor sammen med familien, i kjellerleiligheten.

- Når de andre ungene dro på SFO, dro jeg istedenfor til ham. Der fikk jeg se på MTV, spise godteri og gjøre alt det de andre ikke fikk lov til på SFO. Farfar er bestevennen min, og jeg snakker med ham om alt mulig, sier hun.

Til Sverige

Kontrastene mellom det trygge livet i Rennebu og den intense tilværelsen i Oslo, er store. Og det ser ikke ut til at det blir mindre å gjøre for 16-åringen. Nå har svenskene også fått øynene opp for sangtalentet, og i august drar artisten til Sverige for å jobbe med noen av landets beste låtskrivere. Blant annet Lasse Ewald som har skrevet låter for svenskenes nye popdronning, Zara Larsson.

- Da jeg fikk beskjeden var jeg helt i ekstase. Det å kunne reise til Stockholm å skrive låter med noen av de beste der nede er helt fantastisk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder