SÅRET: - Livet handler om å være ærlig og troverdig, og ikke krenke folk. Cornelis krenker meg ved å spre løgner om meg, sier Anna Anka til VG. Foto: ERLEND AAS/NTB SCANPIX

Full krangel med norsk «Hollywood-trener»

Anna Anka: Han lyver for å få anseelse

Cornelis Elander: Ikke noe å «skryte av»

Michael C. Hall aviser at han har blitt trent av nordmannen

Hollywood-frue Anna Anka (42) mener den norske treneren Cornelis Elander (31) bruker henne for å få oppmerksomhet.

  • Martine Haug Nysether
  • Marcus Husby
  • Aud Berggren

Anka, kjent fra «Svenske Hollywoodfruer» og norske «Skal vi danse», går hardt ut mot den norske personlige treneren, og anklager ham for å spre løgner om henne.

Ifølge Anka har Elander gått ut i norske medier og hevdet at han er Hollywood-fruens personlige trener, og for kort tid siden tok hun et oppgjør med ham på sin Facebook-side.

- Slutt å ta æren

Nylig postet Anna Anka et bilde av seg selv og Elander på Facebook iført treningstøy:

«Cornelis, du må slutte å prøve å ta æren for noe du ikke har gjort ... og det er å være min trener! Er det den eneste måten du får publisitet på, å knytte meg til dine historier?»

IRRITERT: Anna Anka postet dette bildet på sin Facebook-profil tidligere i sommer med en klar beskjed til den norske treneren. Foto: SKJERMDUMP

Til VG utdyper hun:

- Jeg synes det er dårlig stil å gå ut i media og lyve for å få anseelse. Det er som om jeg skulle gått ut og sagt at jeg er trener for Kim Kardashian når jeg ikke er det, sier Anka.

Cornelis Elander er personlig trener bosatt i Hollywood, og profilerer seg selv som «Hollywood-treneren» og «stjernetreneren» på sin hjemmeside.

Han ønsker ikke å svare på spørsmål, men sender istedenfor følgende uttalelse på E-post:

- Hun kontaktet meg

- Det var hun som kontaktet meg, og ville ha meg med på et helse- og treningsprosjekt basert på min kunnskap, og at jeg var hennes førstevalg som trener for konseptet. Dette bildet er, slik jeg forstår, lekket til media av henne selv. Basert på blant annet dette bildet startet ryktene om at vi datet - noe som gjorde det vanskelig for meg å fortsette å jobbe på det planlagte prosjektet, da det blant annet gjorde det ukomfortabelt for min samboer. Jeg har nok av andre kjendiskunder, og for meg er det ikke noe å «skryte av» at jeg har trent Anna Anka, skriver Elander.

Elanders PR-rådgiver Terje Bratland ønsker å komme med denne tilleggsuttalelsen:

- Anne Anka viser med dette at hun i ens ærend er kun ute etter å skade Cornelis Elander. Dette er direkte useriøst og uprofesjonelt av henne. Det er dokumentert at Elander trente Anka under fotografering, og hennes nylige Facebook-uttalelse har ingen troverdighet.

Anna Anka, som er bosatt i Los Angeles, forteller at hun driver eget fitness-senter i Westlake Village, hvor hun trener folk fra hele verden.

- Jeg har trent meg selv i 20 år og det er derfor jeg har den kroppen jeg har. Jeg er skuffet over at Cornelis vil ta æren for noe han aldri har vært en del av. Den kroppen jeg har i dag hadde han aldri klart å få til, fordi han ikke har den kunnskapen som skal til, understreker 41-åringen.

- En helt vanlig fyr

Hollywood-fruen forteller at hennes veltrente kropp er et resultat av livsstilen hennes, og derfor ikke noe en personlig trener som Elander kan ta æren for. Hun er også skeptisk til 31-åringens profilering av seg selv som «Hollywood-treneren».

GODT TRENT: Anna Anka viste sin veltrente kropp for det norske folk da hun deltok på «Skal vi danse» på TV 2 i 2011, her sammen med sin dansepartner Glenn Jørgen Sandaker. Foto: JAN PETTER LYNAU/VG


- Han kunne brukt navnet til noen av de andre kjendisene han trener. Jeg tror egentlig ikke han er en kjendistrener, men en helt vanlig fyr som kommer til Amerika for å oppnå den store drømmen, sier Anka.

Anna Anka og Cornelis Elander har tidligere samarbeidet om et treningsprosjekt, noe som fikk flere norske medier til å omtale nordmannen som Anna Ankas nye flamme. Til slutt gikk Elander ut i mediene med samboeren Amanda Kaplan og avkreftet ryktene.

- Ikke blitt trent av Elander

Cornelis Elander har gjennom reportasjer i blant annet VG, NRK, Dagbladet, Nettavisen og Se og Hør blitt omtalt som kjendistrener. I sakene har det blant annet stått at han har trent stjernene Justin Timberlake, Ryan Reynolds, Jessica Biel, Hilary Swank og Michael C. Hall fra TV-serien «Dexter».

På sin hjemmeside har han også lagt ut en artikkel hvor han reklamerer med at man kan få six-pack som Ryan Reynolds og ben som Hilary Swank ved å ta kontakt med ham.

NEKTER: Michael C. Hall kjent fra rollen som seriemorderen Dexter skal ifølge sin representant aldri ha blitt trent av nordmannen. Foto: AFP

Til VG opplyste Elander selv i januar at han har trent stjernene Justin Timberlake, Hilary Swank og Michael C. Hall. På spørsmål om Elander har trent disse kjendisene, svarer en representant for Swank at skuespilleren ikke kjenner til dette navnet.

Craig Bankey, som representerer Michael C. Hall, avviser kategorisk at Elander har trent TV-stjernen.

- Michael har IKKE blitt trent av Cornelis Elander, skriver Bankey i en E-post.

Det har ikke lyktes VG å få en kommentar fra Justin Timberlakes management.

Elander vil ikke svare på spørsmål, men har følgende uttalelse:

- Mange av mine klienter ønsker ikke at det skal komme ut hvordan de trener, eller hvem som trener dem. Min policy har alltid vært at jeg aldri offentlig går ut og sier hvem jeg trener eller ikke (kjendis eller ei). Med mindre de selv velger å gå ut med det, slik den amerikanske TV-kjendisen Lawrence Zarian gjorde i et intervju med dere 23.05.13, vil også svaret fra deres representanter alltid være, når en journalist tar kontakt, at de ikke kjenner til meg eller gir ut sensitiv informasjon angående deres talenter.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder