FAGFORENINGSTILLITSVALGT: Lars Toft-Eriksen i Forskerforbundet under den åpne høringen i Oslo rådhus i kveld. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix

Mer bråk på Munch-museet: Mistillit til fagforeningstillitsvalgt

Ansatte ved Munch-museet er så misfornøyd med sine egne tillitsvalgte i Forskerforbundet at de har utropt en egen talsperson ved museet.

 • Øystein David Johansen
 • Espen Arnold Hansen

Artikkelen er over syv år gammel

De ansatte ved Munch-museet fikk 27. februar beskjed om at 16 årsverk må kuttes som følge av ubalanse mellom kostnader og utgifter.

I kveld var det høring i Oslo rådhus, hvor direktør Stein Olav Henrichsen, kulturbyråd Hallstein Bjercke og økonomidirektør ved museet Henrik Svalheim måtte svare på spørsmål. De ble av opposisjonen grillet om nedbemanningsprosessen og hvorvidt bystyret har vært godt nok informert underveis.

De fagforeningstillitsvalgte Lars Toft-Eriksen (forskerforbundet) og Tor-Björn Adelgren (Fagforbundet) var også representert i rådhussalen.

Forut for høringen var det et informasjonsmøte ved Munch-museet, her ble det uttrykt mistillit til spesielt Toft-Eriksen. Det bekrefter Sture Portvik, informasjonssjef ved Munch-museet.

UTTRYKKER MISTILLIT: Sture Portvik, informasjonssjef ved Munch-museet, her fotografert sammen med Carl I. Hagen på Munch-museet. Foto: Helge Mikalsen, VG

- Ja, vi fikk et strålende eksempel på hvor lite vi er fornøyd med de tillitsvalgte i dag når representanten for Forskerforbundet (Toft-Eriksen, journ. anm) får spørsmål om hvor man kunne hente inn alternative penger eller kutt. «Det må direktøren svare på», svarer han.

- Da lurer jeg på hva man skal med en fagforeningstillitsvalgt, sier Portvik, som også var til stede i salen under høringen i dag.

Portvik sier han på møtet adhoc ble utropt som talsperson for akademikerne, medlemmene i Forskerforbundet og de ikke-fagorganiserte.

- Jeg er talsmann for de ansatte, inkludert deres medlemmer. Det er den absurde situasjonen nå, sier Portvik som sier at mistilliten først og fremst rettes mot Forskerforbundet.

Lars Toft-Eriksen ønsker ikke å kommentere Portviks uttalelser.
- Det må Portvik gjerne mene, men jeg har ingen kommentar. Portvik er for øvrig ikke medlem av Forskerforbundet.
Føler du du har tillit som fagforeningstillitsvalgt?
- Det har jeg ingen kommentar til.

- Du vil fortsatt jobbe for Forskerforbundets medlemmer?

- Jeg er tillitsvalgt for Forskerforbundet ved Munch-museet og forholder meg til det. Mer er det ikke å si. Hvis det er et problem er det et problem som behandles internt i Forskerforbundet, ikke i media.

- Portvik sier han er talsperson også for deres medlemmer?

- Det tar jeg til orientering, og har ingen kommentar til.

Misfornøyd med informasjon

Portvik er spesielt misfornøyd med det han mener er manglende informasjon fra sin tillitsvalgt når det gjelder nedbemanningene.

- De tillitsvalgte har visst fra 12. 12.2012 at prosessen skulle finne sted. De har ikke informert egne medlemmer fordi de har fått munnkurv fra ledelsen helt til de slapp bomben overfor oss. En total overraskelse på medlemmene. Det betyr at man som ansatt ikke kunne komme med kreative forslag til innsparing.

Les også

 1. Tajik villig til å punge ut for nytt Munch-museum

  Nok er nok, mener kulturminister Hadia Tajik (Ap). Hun er villig til å åpne pengebingen og betale for et nytt…
 2. Spør om bruken av 41 millioner i Munch-etaten

  I 2010 bevilget bystyret i Oslo hele 41 millioner kroner i prosjektstøtte, fordelt over tre år, til Munch-museet.

Mer om

 1. Kultur

Flere artikler

 1. Munch-arving kritiserer utstilling

 2. Spør om bruken av 41 millioner i Munch-etaten

 3. Kjempekutt i bemanningen ved Munch-museet

 4. Pluss content

  Endelig helt dopfri

 5. Kunstanmeldelse: Bjarne Melgaard - Overload!!!

Fra andre aviser

 1. Nå er det også full splid blant de ansatte på Munch-museet

  Aftenposten
 2. Ny fagforening på Munch-museet

  Aftenposten
 3. Ansatte ved Munch-museet sterkt bekymret

  Aftenposten
 4. Munch-høring på rekordtid

  Aftenposten
 5. - Munch-museet er i krise

  Aftenposten
 6. Info-møte bedret ikke tilliten til Munch-sjefen

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder