AVSATT: Emily Kachote da hun ble kronet til Miss Zimbabwe 26. april. Foto:,Ap

Miss World-kandidat strippet for tittel etter nakenbilde

25-årige Emily Kachote, som er Miss World-kandidat for
Zimbabwe, har mistet missetittelen etter hva Miss Zimbabwe-stiftelsen kaller «umoralsk oppførsel».

Artikkelen er over fire år gammel

Kachote vant missekonkurransen Miss World Zimbabwe i april, og skulle etter planen konkurrert mot 139 andre nasjonale vinnere i den internasjonale finalen i Kina i desember. Men nå ser det mørkt ut, ifølge den zimbabwiske avisen The Herald.

REGJERENDE MISS: Miss World 2014, Rolene Strauss, her på besøk i Mumbai i India i april. Foto:Punit Paranjpe,Afp

Avsettelsen av den regjerende missen kommer etter at en lokal tabloidavis tidligere i juni hevdet at nakenbilder av Emily Kachote hadde dukket opp på en WhattsApp-gruppe. Hun skal også ha innrømmet at hun har posert naken én gang.

Regelbrudd

Det er et brudd på reglene for missekonkurransen, skriver stiftelsen Miss Zimbabwe Trust i en uttalelse gjengitt i The Herald. Regel fem krever at «Ingen vinnere av Miss World Zimbabwe, hverken første- eller annenplassen, kan ha posert naken profesjonelt, i sosiale sammenhenger, eller i noen form for media».

– Å være i et forhold, seksuelle tilnærmelser mot enhver person, og enhver oppførsel som kan kategoriseres som umoralsk, er grunnlag for umiddelbar diskvalifisering og detronisering, skriver stiftelsen i uttalelsen.

Kachote er ifølge Miss Zimbabwe Trust en økonomisk rådgiver fra Harare. Hun utkonkurrerte 15 andre kandidater da hun vant missetittelen. Nå er det annenplassen, misseprinsesse Annie Grace Mutambu, som overtar tittelen. Talsperson for stiftelsen, Tendai Chirau, bekrefter dette til avisen.

Miss Zimbabwe-regelverket krever også at kandidatene er single og aldri har vært gift eller født barn.

Også i fjor ble vinneren av Miss Zimbabwe, Thabiso Phiri, fratatt tittelen etter en lignende skandale. Da ble Miss Sør-Afrika, Rolene Strauss, kåret til den internasjonale Miss World-dronningen. Også den internasjonale finalen ble preget av skandale, etter at 19-årige Miss Honduras, Maria José Alvarado, og søsteren ble drept av søsterens kjæreste i et sjalusidrama måneden før kåringen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder