Spinner Records økte inntektene med 3,4 millioner

Sundes selskap har omsatt for 38 millioner på 10 år

SOLID: Regnskapene til Spinner Records AS viser et hopp for Øystein Sunde, her på gravølet til Dizzie Showteater for noen uker siden. Foto: MATTIS SANDBLAD

Million-opptur for Øystein Sunde

Spinner Records AS, plateselskapet til Øystein Sunde (67), økte inntektene med 3,4 millioner kroner i fjor og hadde sitt beste år siden 2009.

  • Espen Arnold Hansen

Artikkelen er over seks år gammel

I løpet av 10 år har familieselskapet Spinner Records hatt samlede driftsinntekter på 38 millioner og et samlet resultat etter skatt på 8,8 millioner.

Med driftsinntekter på 4,8 millioner, mot snaut 1,4 millioner i 2012, kan Øystein Sunde konstatere at fjoråret ble det beste på flere år når det gjelder omsetning.

Spinner Records holder til på Skarnes og ivaretar Sundes rettigheter og distribusjonen av hans katalog, samt nye innspillinger og administrerer hans artistvirksomhet.

Hall of Fame

Et driftsresultat på snaut 1,3 millioner er heller ikke noe å skamme seg over for artisten som 6. mars i år ble innlemmet i Rockheim Hall of Fame.

Samlede driftskostnader var på 3,5 millioner, hvorav kun 67.000 kroner ble brukt på distribusjon og produksjon.

Sundes siste studioalbum, «Meget i sløyd» , kom i 2008.

Sunde utga så sent som i 2012 omsider sine fem første album på CD: «1001 Fnatt» (1970), «Det året det var så bratt» (1971), «Ikke bare tyll» (1974), «Klå» (1974) og «På sangens vinger» (1976), på nytt. Han laget også samleboksen «Sundes 5 første».

Sunde var en av de aller første norske artistene som innså at det var nødvendig å eie rettighetene til egne innspillinger.

Han kjøpte derfor tilbake mastertapene, og dermed utgiverrettighetene, til flere album. Og kontrollerer i dag hele katalogen som hører hjemme på Spinner Records.

Det hører også med til historien at Sunde samtidig var blant de siste til å gjøre sine egne låter og album tilgjengelig for nedlasting.

Turnerte friskt

Den virtouse gitaristen, humoristen og veteranen på 67 år turnerte nokså friskt ifjor med jubileumsforestillingen «Men DA må du ha 2» og sammen med Gitarkameratene. Noen jobber med Ingrid Bjørnov ble det også tid til.

På tampen av året var det igjen 776.000 kroner etter skatt og utgifter. En halv million ble avsatt til utbetaling av utbytte.

Siden 2004 har Sunde og kona Gudrun Grydeland (61), samt barna Turid Marie (32) og Torbjørn (30), innvilget seg snaut seks millioner i samlet utbytte.

Kona og ekteparets to barn eier 30 prosent hver av selskapet, mens Sunde nøyer seg med 10 prosent, etter at han innlemmet familien i driften.

MODELLFLY-ENTUSIAST: Øystein Sunde er på sin årlige modellfly-ferie i Danmark og kunne ikke kommentere fjorårets regnskap. Dette bildet er tatt i Vigsø i 2002. Foto: KIM NYGÅRD

Men Sunde har fortsatt full kontroll. Han har A-aksjer som gir 1000 stemmer. Resten av familien har B-aksjer som til sammen gir 90 stemmer.

Aksjene nedskrevet

For øvrig ble verdien av selskapets investeringer i aksjer nedskrevet med 277.000 kroner til 1,5 millioner.

Selskapet har investert i Norwegian Petroleum AS, Støren Industrieiendom AS, Støren Industrieiendom KS og Ordentlig Radio AS.

Samtidig ble selskapets bankbeholdning mer enn fordoblet til 1,7 millioner. Egenkapitalen er på 2,6 millioner.

Privatpersonen Øystein Sunde var i 2012-ligningen oppført med en formue på 28,4 millioner og en skattbar inntekt på 4,5 millioner.

VG har kontaktet Spinner Records i et forsøk på å få Sunde til å kommentere tallene. Sekretæren opplyser at han er på sin årlige modellflyferie i Danmark, og Øystein Sunde har ikke besvart VGs henvendelser.

Les også

Flere artikler

  1. Identisk million-nedgang for Ylvis

  2. Pluss content

    Så mye tjente Kaizers på avskjedsturneen

  3. Kurt ga seg selv feit lønnsøkning

  4. Terje Formoe tror den nye filmen kan rette opp skuta: Lite igjen i Kaptein Sabeltann-kassa

  5. Dramatisk nedtur for Rolf Løvland

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder