SOLID LØNN: Mariah Carey skal ha kapret en millionkontrakt for å bli «Idol»-dommer. Foto: Reuters

Mariah Carey blir tidenes best betalte TV-dommer

Får over 100 millioner for «Idol»-kontrakt

Mariah Carey (42) har sikret seg tidenes høyeste lønn for jobben som «Idol»-dommer i USA.

Martine Lunder Brenne
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Den amerikanske sangstjernen har signert en ettårskontrakt med amerikanske «Idol», skriver kjendisnettstedet TMZ. Kontrakten skal sikre Mariah Carey nesten 110 millioner kroner.

Dermed er det ingen andre TV-dommere som kan skryte av bedre betaling enn Mariah Carey. Hun slår til og med «X Factor»-dommer Britney Spears, som for kort tid siden ble signert for rundt 90 millioner kroner.

FERDIGE: Jennifer Lopes og Steven Tyler skal ikke lenger være med i dommerpanelet. Foto: Reuters

Carey blir dommer sammen med Randy Jackson, mens Jennifer Lopez og Aerosmith-vokalist Steven Tyler forlater panelet. Jennifer Lopez har vært med i to sesonger, men skal ha blitt sparket ut etter at seertallene dalte, skriver New York Daily News.

Nå gleder Mariah Carey seg til å ta fatt på jobben som «Idol»-dommer.

«Det kommer til å bli så gøy å jobbe med American Idol. Som sanger og låtskriver gleder jeg meg til å finne og dyrke fram store talenter», twitrer hun.

Mariah Carey er bland verdens mestselgende artister, med over 200 millioner album solgt på verdensbasis. Carey har i tillegg til sangkarrieren spilt i en rekke filmer. Hennes kanskje mest kjente opptreden var i filmen «Glitter» fra 2001, som skaffet henne «Golden Raspberry Award» for årets verste skuespillerinne. Carey spilte også i «Precious» i 2009.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder