HEDRET BROREN: Aksel Hennie hedret broren under Amanda-showet. Foto: TERJE BRINGEDAL Foto: ,

Aksel Hennies store kveld

Takket broren for prisen

HAUGESUND(VG) Aksel Hennie har tatt sin fjerde Amanda. Han er stolt, rørt og glad.

  • Borghild Maaland
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

- Se på denne dama dere. Den fineste dama her i byen, sier Aksel Hennie med Amandastatuetten høut hevet. Han var dypt beveget da han fikk prisen for beste mannlige skuespiller for rollen i Pioner. - Brutter'n, vi tok denne, sa han på slutten av sin takketale.

- Da jeg leste manuset til Pioner for første gang, så hadde jeg en bror. Da vi laget filmen, så hadde jeg det ikke. Denne prisen påminner meg om at livet går videre, sa Hennie etter at han hadde fått sin Amanda.

Omtrent på denne tiden for tre år siden mistet Aksel sin bror Annan i en dramatisk fallskjermulykke. Det var rett før premieren på Hodejegerne, der Aksel hadde hovedrollen. Pioner er en film om to brødre som er Nordsjø-dykkere i en thriller om starten på olje-eventyret i Norge. I filmen så dør den ene broren under dramatsike omstendigheter. Hennie har ikke lagt skjule på at parallellene til det han selv opplevde var synlige.

- Derfor betyr akkurat denne prisen enormt mye for meg. Samtidig har jeg det veldig godt i livet mitt nå, innrømmer Hennie.

Han har en stor rolle i Hercules, som nå går for fulle hus på norske kinoer. Hennies karriere heller mot det internajsonale, men han er likevl klar iver hvor tilhørigheten er.

- Publikummet mitt er det norske. Jeg føler meg hjemme med dem, og med norske filmfolk. Jeg heier på norsk film, vi har mye å være glade for om dagen, vi har regissører som Erik Poppe og Eskil Vogt som setter sine tydelige spor, sier Aksel Hennie.

Han har tre Amandapriser fra før, som skuespiller for filmene Jonny Vang og Max Manus, og som regissør for Uno.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder