BEDRE TIDER: Bill Cosby og kona Camille i et TV-intervju tidlig i november, kort tid før bølgen av overgrepsanklager skyllet over ham. Foto:Evan Vucci,Ap

Kona forsvarer Cosby: - Hvem er offeret?

Bill Cosbys kone Camille refser media etter at anklagene om overgrep har haglet mot ektemannen.

  • Lars Kristian Tranøy

Artikkelen er over fem år gammel

De siste månedene har det stormet rundt Bill Cosby etter at en rekke tidligere kolleger har kommet frem og beskyldt ham for å ha begått seksuelle overgrep mot dem siden 1970-tallet.

Nå bryter Cosbys ektefelle gjennom 50 år stillheten:

«Jeg møtte ektemannen min, Bill Cosby, i 1963 og vi ble gift i 1964. Mannen jeg møtte og forelsket meg i, og som jeg fortsatt elsker, er mannen dere alle kjente gjennom sitt arbeid. Han er en snill mann, en sjenerøs mann, en morsom mann, og en fantastisk ektemann, far og venn. Han er mannen du trodde du kjente.

En annerledes mann har blitt portrettert i media de siste to månedene. Det er et portrett av en mann jeg ikke kjenner. Det er også et portrett malt av individer og organisasjoner som mange i media har gitt taletid. Det virker ikke som det er noen som undersøker min manns anklagere før historier blir publisert eller sendt. En påstand blir publisert og spres umiddelbart» skriver kona i pressemeldingen.

Viser til skandaleartikkel

Deretter refererer hun til en omstridt artikkel i magasinet Rolling Stone som har vakt debatt i USA de siste ukene. En student ved University of Virginia forteller i artikkelen at hun ble angrepet og voldtatt av medlemmer av et studentbrorskap. Etter at artikkelen ble publisert, gikk magasinet imidlertid ut med en uttalelse om at det var «uoverensstemmelser» i det påståtte offerets historie og beklaget til berørte parter.

«Vi fulgte alle historien i artikkelen i Rolling Stone om anklager om voldtekt ved Universitetet i Virginia. Historien var hjerteskjærende, men viste seg å være usann. Mange i media var raske til å linke den historien til historier om ektemannen min, inntil den historien ble nøstet opp. Ingen av oss vil noen gang ønske å være i posisjonen der man angriper et offer. Men man bør stille seg spørsmålet – hvem er offeret?» skriver kona videre i pressemeldingen.

Saksøker kvinne

Cosby har avlyst flere show som følge av anklagene, og NBC skrinla en planlagt TV-serie med ham. Også repriser av 80-tallssuksessen «The Cosby Show» ble nylig droppet av en TV-stasjon i USA.

The New York Post spurte Cosby i et telefonintervju i forrige uke om hvordan kona har det i den pågående mediestormen, hvorpå Cosby ifølge avisen ble «poetisk».

– Kjærlighet og en kvinnes styrke. La meg si det igjen, kjærlighet og en kvinnes styrke. Og du kan si det omvendt, styrken av kvinnelighet og kjærlighet.

Cosby saksøker kvinnen som hevder at han utsatte henne for et seksuelt overgrep i 1974. Judy Huth saksøkte den 77 år gamle komikeren og hevdet at han forgrep seg på henne da hun var 15 år gammel. Huth er en av flere kvinner som den siste tiden har anklaget komikeren for overgrep, men den eneste som hittil har gått til søksmål mot ham.

Les også

Mer om

  1. Bill Cosby

Flere artikler

  1. Cosbys datter forsvarer overgrepsanklaget far

  2. Påtalemyndigheten vil ikke sikte Bill Cosby

  3. Bill Cosby saksøkt for overgrep

  4. Bill Cosby går til motsøksmål

  5. Politiet: Har avhørt ny kvinne i Bill Cosby-saken

  6. Cosby tapte forsøk på å få henlagt overgrepsanmeldelse

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder