PÅ FERIE: Her er Annette Haga på ferieturen på Maldivene. Foto: Annette Haga
PÅ FERIE: Her er Annette Haga på ferieturen på Maldivene. Foto: Annette Haga

Moteblogger i flydrama: - Vi var redde og trodde vi skulle dø

RAMPELYS

På vei hjem fra påskeferie på Maldivene måtte flyet som motebloggeren Annette Haga var passasjer i nødlande etter røykutvikling i flyet.

Publisert:

Bloggeren Annette «Nettenestea» Haga har i påskeuken vært på en avslappende og romantisk ferie med sin samboer og kjæreste på Maldivene. Hjemreisen ble derimot dramatisk.

På reisen fra Doha til London begynte det å sive røyk ut i kabinen og flyet måtte snu og nødlande på flyplassen i Doha etter bare ti minutter. Haga beskriver det hele som dramatisk og kaotisk.

- Etter takeoff fløy vi i noen minutter, så begynte det å lukte brent. Så begynte mange å reagere på det samme. Da ble både vi og flyvertinnene ganske redde.

Flyselskapet Qatar Airways beklaget selv en «teknisk forsinkelse» på Twitter i går. Flyavgangen ble forsinket i rundt fem timer.

Doha News meldte etter nødlandingen at tekniske undersøkelser umiddelbart ble satt i gang, og at det er ventet at Qatar Airways vil komme med en uttalelse om hendelsen om kort tid.

Ute av kontroll

Annette Haga så ikke selv røykutviklingen, men beskriver at flyvertinnene begynte å løpe rundt inne i flyet og rope «brann, brann!». Det luktet også sterkt av røyk inne i kabinen.

- Vi var redde og trodde vi skulle dø, sier hun om hendelsen.

Hun beskriver også at noen passasjerer fikk pusteproblemer, begynte å gråte eller ba til Gud.

Til Doha News forteller flere passasjerer at de hørte et smell før det begynte å sive ut røyk i kabinen. Samtidig ble det registrert en lukt som kunne minne om brent plast.

Etter en stund fikk alle passasjerene beskjed fra kapteinen over høyttaleranlegget om at flyet skulle snu og lande, og at situasjonen var under kontroll.

Da flyet landet ventet flere av brannbiler, ambulanser og politi.

- Det var kaos når vi først kom ut av flyet en halvtime etter det landet. Vi fikk ingen beskjed om hvor det hadde brent eller hvor farlig det var, sier hun og legger til:

- Vi måtte krangle oss til å få ordnet nye billetter hjem. Alt var veldig kaotisk og dårlig håndtert, reflekterer hun.

Dette er derimot ikke første gang den unge bloggeren havner i et flydrama.

Har vært i flydrama tidligere

Under en flyvning mot Thailand for rett over ti år siden fikk hennes far hjerteproblemer. En lege i nærheten la faren ned i midtgangen av flyet og startet hjerte- og lungeredning. Faren kviknet til, men besvimte på nytt. Denne gangen ble han trukket lenger frem i flyet.

- Jeg husker at jeg bare gråt, gråt og gråt. Var så redd for å miste pappa, skriver hun i et blogginnlegg.

Denne gangen dukket ikke minnene om den dramatiske begynnelsen på familieferien opp før i etterkant.

- Kjæresten min sa jeg var iskald, det tror jeg at jeg har lært av mamma, for hun var også veldig rolig i situasjonen med faren min.

Haga fikk også i 2011 oppleve at en mann på seteraden bak henne fikk hjerteproblemer. Det var i den forbindelse hun delte farens dramatiske historie.

//instagram.com/p/nAn_hGOv0d/embed/

We apologise for the technical delay to QR001. All passengers have been moved to a new aircraft. Departure: 15.45 — Qatar Airways (@qatarairways) 20. april 2014