«Norske Talenter»-Patrick blant verdens mest delte

Patrick Jørgensen (23) imponerte dommerne stort på «Norske Talenter». Nå er låten «Million Questions» blant verdens ti mest delte, ifølge Spotify.

  • Marthe Berg
  • Sofie Braseth
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I august fikk norske TV-seere se Patrick Jørgensen rappe om moren sin som gikk bort i fjor, i første episode av årets «Norske Talenter». Dommerne ble rørt til tårer og Linn Skåber trykket på gullknappen som sendte Jørgensen direkte til semifinale i talentkonkurransen.

Nå har låten «Million Questions» gått viralt, og blitt delt så mange ganger at den har havnet på Spotifys liste «Global Viral 50» – en liste over verdens mest delte sanger i øyeblikket.

Pressekontakt i Spotify, Malin Cumzelius, forteller at listen er basert på delinger via Spotify på Facebook, Twitter og Tumblr.

– Låten ser ut til å ha spredt seg også i Sverige og Danmark. Det virker som den er veldig populær blant våre brukere, og det er morsomt å se hvor langt den kan gå, sier hun.

– Helt fantastisk gøy

I skrivende stund ligger «Million Questions» på åttendeplass på listen, like over Kygos «Here for you». Listen toppes av Justin Bieber og hans nye låt «What Do You Mean?».

– Det er helt fantastisk gøy at Patrick har blitt delt så mye på Spotify. Han har også over åtte millioner visninger på Facebook. Hans sterke tekst og klare formidling går tydeligvis rett i hjertet hos mange der ute, sier Katrine Wergeland, presseansvarlig for «Norske talenter» i TV 2, til VG.

VG + Barnepsykolog Willy Tore Mørch: – De utsetter barn for risiko (krever innlogging)

– En følelsesmessig sang

Patrick Jørgensen selv er nærmest målløs når VG ringer for å få en kommentar til dele-bonanzaen rundt «Million Questions».

– Det er ganske sykt egentlig. Det er fantastisk, får 23-åringen frem etter en liten tenkepause.

«Norske Talenter»-Navid: – Dansen er kona mi

Jørgensen forteller at han håpet at låten skulle nå ut til mennesker som har vært i samme situasjon, men at han aldri hadde regnet med at så mange mennesker skulle trykke «Million Questions» til sitt bryst.

– Det er tydeligvis flere som kan relatere seg til låten.

Bergenseren tror at noe av årsaken til at låten slår an er at den ikke ligner mye av musikken som ellers blir utgitt for tiden.

– Det er en følelsesmessig sang, og har særpreg, sier Jørgensen.

– Hva tenker du om at så mange mennesker har hørt låten din?

– Jeg smiler. Det er gøy å få sånne tilbakemeldinger, og få bekreftelse på at jeg er flink til det jeg driver med. Det er ikke hver dag man får hele verden til å høre på en låt. Jeg har fått meldinger om alt fra at låten har blitt spilt på radio i Australia, til at den har hjulpet en hel familie i Canada.

«Norske Talenter»-Angelina (9): Får skryt av Ashton Kutcher

Ny låt om mamma

23. oktober skal Jørgensen igjen stå på «Norske Talenter»-scenen. Han forteller at han skal fremføre en låt som han har produsert den siste måneden.

– Låten er i utgangspunktet et brev til min mor, ett år etter, sier 23-åringen. Han forteller at den foreløpig utitulerte låten er like ærlig som sin forgjenger.

– Hva tenker du om å skulle følge opp suksessen som «Million Questions» utvilsomt er?

– Eh ... Jeg tenker egentlig at jeg ikke kan forvente at to sanger på rad skal gjøre akkurat det samme. Men jeg tror det er en god del folk som kommer til å synes det er en bra låt, den også, sier Jørgensen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder