... men derfor valgte Tor Tommy Tee som mentor

Lærer Tor Kvammen (31) fikk stående applaus i «The Voice»: Espen Lind: - Han kan vinne hele skiten!

Kan lærer og tobarnsfar Tor Kvammen (31) fra Sandnes vinne hele «The Voice»? Det mener Espen Lind.

 • Camilla Norli

Artikkelen er over seks år gammel

- Han kan vinne hele skiten, utbrøt han spontant til de andre mentorene etter den imponerende fremførelsen av Radiohead-låten «Pyramid song» i fredagens premieresending av «The Voice».

VGTV: Se hele Tor Kvammens audition her!

LES OGSÅ: Mentorene: - Vi har noen barnslige krangler

Da hadde alle fire mentorene latt seg forhekse av Tor Kvammens audition.

- Fyf... Det der var suverent. Du var fjellstø som en bauta. Du sitter der som en gammel sjaman som forhekser alle sammen. Jeg synes dette var helt kanon. Fantastisk, sa Espen Lind om opptredenen.

- Trollbinder oss

- Du trollbinder de som hører på fra begynnelse til slutt. Det er en eller annen inderlighet, en ærlighet og massevis av følelser. Sånn skal det gjøres, sa Tommy Tee.

Og selv om det lå i kortene at Tor skulle velge Espen Lind, så var det nettopp outsideren og hip hop-guruen Tommy Tee som trakk det lengste strået da Tor fikk velge mellom alle fire mentorene.

Valgte Tommy Tee

Slik forklarer Tor Kvammen selv det litt overraskende valget:

- Ja, det er et godt spørsmål. Jeg hadde jo tenkt litt på Espen Lind i forkant - dersom jeg fikk muligheten. Han står nok litt mer for det samme som jeg gjør. Men da jeg sto der slo magefølelsen og intuisjonen til. Det var noe med Tommy som jeg ble fascinert og tiltrukket av, det bare måtte bli ham, sier Tor og forklarer at det kanskje også ligger noe praktisk og et snev av realisme bak valget.

- Tommy bor jo i Norge, han har årelang erfaring i produsentstolen og med å hjelpe artister frem. Så det var en blanding av magefølelsen og noe litt praktisk. Og ja, for meg litt mer realistisk, sier Tor Kvammen som lenge har båret på en drøm om å gjøre noe ut av talentet sitt.

Holdt tilbake drømmen

- Den realistiske siden i meg har holdt meg tilbake. Jeg har jo også et travelt liv, og mye handler om å gi barna en trygg oppvekst - så jeg har holdt den drømmen litt i bakgrunnen. Men nå opplevde jeg litt sånn: Oisann, her åpner det seg kanskje en mulighet, sier Tor.

Da han så opp fra pianoet etter sin audition, hadde han et sjeldent stort glis - som bare varte og varte.

- Det er egentlig ikke helt lett å beskrive den følsen jeg hadde da. Det var et utrolig stort øyeblikk for meg. Det føltes som om jeg endelig virkelig hadde fått vist frem den drømmen jeg har båret på inni meg. Jeg følte bare en vanvittig glede.

- Fikk du med deg at alle hadde snudd seg da du satt der?

- Jeg hadde jo valgt en litt smal og annerledes låt, så jeg var veldig fokusert på å gå inn i låten og fokusert på å stitte der ved pianoet. Jeg forsvant inn i en annen verden, og da jeg åpnet øynene så stod fire mentorer på beina og ga meg applaus. Det var en stor opplevelse, sier Tor - som forteller at han måtte kjempe litt for låtvalget sitt.

- Ja, det var en del diskusjoner, og jeg måtte pushe litt på for å få det gjennomført. Det var flere som lurte litt på hvor lurt det var å ta den låten, men jeg er veldig glad for at det gikk. Jeg hadde lyst til å skille meg ut fra starten av og vise noe litt annet, sier Tor.

Til vanlig jobber han som lærer ved en ungdomsskole i hjembyen Sandnes og er pappa til to gutter på to og fem år.

- Er det sant?

Selv hadde han ikke fått med seg Espens kommentar om at «han kan vinne hele skiten».

- Nei, vet du, jeg hadde hørt kommentaren på en reklame for programmet, men jeg trodde jo ikke den var myntet på meg. Er det sant? Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Det er både skummelt og veldig smigrende at han tenker det om meg, sier Tor.

- Tommy er heldig

Espen Lind sier til VG at han veldig gjerne skulle hatt Tor på sitt lag:

- Ja, Tommy er heldig som fikk Tor på sitt lag. Han er absolutt en av de som kan være med helt til slutten. På blindes-auditionen lagde han et magisk og helt spesielt øyeblikk. Han klarte å trollbinde oss alle. Så får vi se hvordan han holder utover, sier Espen.

Tommy Tee sier at det var en boost for selvtilliten at Tor valgte ham.

- Når Espen Lind sitter der, så er det nesten sånn at uansett hva jeg sier, så hadde det ikke gått. Men noen ganger skjer det, og da får jeg jo litt ekstra selvtillit. Tor er jo så langt unna hip hop, rap og r&b som det kan få blitt, så det var jo egentlig merkelig at han valgte meg, men det føltes veldig, veldig bra, sier Tommy Tee.

Les også

 1. The Voice-mentorene må kjempe om Adrian Jørgensen (21): Espen Lind: - Jeg føler det er vi som er på audition

  Adrian Jørgensen (21) fra Bindal i Nordland overbeviser stort i «The Voice» - og snur alt på hodet når han ender opp med…
 2. «The Voice»-mentorene: - Vi har noen barnslige krangler

  Lene Nystrøm (39) er kjærligheten selv, Tommy Tee (41) er bad boy-outsideren, Sondre Lerche (30) er en taktisk Askeladd…
 3. Her er de nye «The Voice»-mentorene

  Espen Lind (41) har sagt konsekvent nei til alt av talentshow på TV - også «The Voice» - men lot seg overtale til å bli…
 4. «The Voice»-deltakerne mister kontroll over eget artistnavn

  Her er de verste punktene i «The Voice»-kontrakten deltakerne må skrive under.
 5. Eksperter advarer mot «The Voice»- kontraktene

  Musikernes fellesorganisasjon og GramArt er svært skeptiske til kontraktene deltagerne av «The Voice» må skrive under…
 6. Lene Nystrøm kraftig forslått etter fallulykke

  (VG) The Voice-mentoren har store hevelser i ansiktet etter at hun mistet fotfestet og falt i en båtkant.
 7. Toppår for Espen Lind: tjente 10 millioner

  Espen Lind (42) tjente nesten 10 millioner til sammen i fjor, men slet fortsatt med gamle tap og gjeld i to av sine…

Mer om

 1. Reality-TV

Flere artikler

 1. The Voice-mentorene må kjempe om Adrian Jørgensen (21): Espen Lind: - Jeg føler det er vi som er på audition

 2. «The Voice»-mentorene: - Vi har noen barnslige krangler

 3. Her er mannen Espen Lind får «man crush» på

 4. Nå vil «The Voice»-mentoren prioritere familien

 5. Tommy Tee om «The Voice»-flausen: - Veldig trist

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder