POPULÆR: Det blir en travel høst for Tobias Santelmann, som er aktuell med flere filminnspillinger til høsten.
POPULÆR: Det blir en travel høst for Tobias Santelmann, som er aktuell med flere filminnspillinger til høsten. Foto:NILS BJÅLAND,

Tobias Santelmann i ny Hollywood-film

Går i Keanu Reeves og Patrick Swayzes fotspor

RAMPELYS

Skuespilleren tar karrieren til nye høyder etter å ha kapret rolle i en gjenskapning av kultfilmen «Point Break».

Publisert: Oppdatert: 17.07.14 13:57

33-åringen blir snart å se i den stjernespekkede Hollywood- satsningen «Hercules». Nå er han i gang med innspillingen av en ny film:

– Jeg kan bekrefte at jeg filmer «Point Break» i disse dager, forteller skuespilleren til VG.

«Kon-Tiki»-stjernen går med det i fotsporene til Hollywood-stjernene Keanu Reeves, Patrick Swayzes og Gary Buse, som alle spilte i filmen på 90-tallet. Den handlingsmettede kriminalfilmen ble førstnevntes store gjennombrudd og spilte inn 8,5 millioner dollar åpningshelgen 1991.

Mens Santelmann portretterer rollefiguren «Chowder», spiller modell og skuespiller Teresa Palmer og den søramerikanske skuespilleren Édgar Ramírez surferne «Bodhi» og «Tyler».

Dette er imidlertid ikke første Hollywood-oppdraget for Santelmann. Til høsten blir han å se i «Hercules» en av Hollywoods største og dyreste filmprosjekter

Skuespilleren har en stor rolle her, og spiller rollefiguren Rhesus: «Hercules» hovedfiende.

Neste uke er det duket for storstilt premiere i Los Angeles, hvor filmen han medvirker i vises for første gang.

«Hercules» har flere norske skuespillere på listen. I tillegg til Santelmann medvirker Ingrid Bolsø Berdal , og Aksel Hennie.

På rollelisten er også «Pirates of the Caribbean»-skuespiller Ian McShane, Golden Globe-vinner John Hurt og sjefen selv: Dwayne «The Rock» Johnson.

Det blir et travelt halvår for Santelmann. Til høsten har han rolle i TV 2s nye dramaserie «Frikjent», hvor Nicolai Cleve Broch og svenske Lena Endre har hovedroller.

– Jeg filmer egentlig tv-serien «Frikjent» her hjemme. Siden jeg har 4-5 ukers pause fra opptakene derfra, passer det perfekt å gjøre denne rollen i Point Break, sier han.

Her kan du lese mer om