DA OG NÅ: Vanessa Williams med missekronen for 31 år siden - og den samme skuespilleren avbildet på en pressekonferanse i Los Angeles tidligere denne måneden (t.h.). Foto: AP ,

TV-stjerne gjør missecomeback - 31 år etter nakenskandale

Vanessa Williams fikk sparken og måtte gi fra seg kronen i 1983. Nå er det store spørsmålet om hun vil beklage eller ikke under helgens besøk.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Skuespilleren og sangeren, kjent fra en rekke filmer, TV-serier og Broadway-oppsetninger, skapte historie da hun for 31 år siden vant Miss America. Williams var nemlig den første afroamerikanske kvinnen som sikret seg den gjeve kronen.

Men ti måneder etter at hun stakk av med seieren, fikk lykken en bråstopp. To år gamle nakenbilder dukket opp på trykk i bladet Penthouse, og misseapparatet forlangte at Williams måtte gi fra seg kronen. Skandalen var komplett.

Førstkommende søndag skal 52-åringen og misseapparatet etter planen begrave stridsøksen under Miss America-kåringen. Williams er invitert tilbake og er blitt lovet taletid.

SUPERSTJERNE: Vanessa Williams på rød løper under Beijing International Film Festival i april i år. Foto: Andy Wong , Ap

Problemer igjen

– Det er en ny tid. Mange mennesker mener at jeg bør vende tilbake, og nå har de invitert meg som et eksempel på hvordan det kan gå med deg senere i livet. Kanskje det kan komme noen flere overraskelser? Vi får se, uttalte Williams nylig til ABC.

Men også denne gangen skal det være drama i kulissene, skriver TMZ. Nettstedet hevder at missearrangørene nå sitter i krisemøter med Williams' agenter.

Får ny krone?

Uenigheten skal angivelig dreie seg om Williams skal beklage fadesen den gangen. Planen skal nemlig være å gi henne en ny krone og tilgi skandalen.

Men Williams management skal ha gjort det klart for misseleiren at den som tror at 52-åringen vil fremstå som en angrende synder, må tro om igjen.

Det er heller ikke bare-bare å droppe Williams fra showet nå som de har forhåndsreklamert med at hun skal dukke opp.

Oppdatert? Hun er universets vakreste

Les også: Vanessa støtter ung stjerne etter nakenflause

Williams har blitt stjerne på tross av det som skjedde den gangen. TV-seerne kjenner henne fra blant annet «Frustrerte fruer» og «Ugly Betty». I tillegg har hun solgt millioner med plater. Men hun vil ikke ha noe av at folk tror hun har skodd seg på misseskandalen.

– Det er galskap hvis man mener at en skandale er bra for karrieren. Jeg mistet enhver troverdighet den gangen – på et blunk, forteller hun til ABC.

SANGER: Vanessa Williams under US Open ved USTA Billie Jean King National Center i august. Foto: Don Emmert , Afp

Selv valgte Williams i 1983 å stå fram i bladet People med sin historie: «Jeg er ikke et ludder, og det skal jeg overbevise folk om».

Først etter fire år vendte hun tilbake til rampelyset.

– Støvet legger seg alltid, sier hun i dag.

Fikk trusler

Heller ikke de ti månedene hun var regjerende miss, var problemfrie. Ikke alle var fornøyd med at en afroamerikansk kvinne hadde vunnet, og Williams måtte fotfølges av sikkerhetsvakter hvor enn hun beveget seg. FBI ble koblet inn flere ganger på grunn av drapstrusler.

Søndagens direktesendte Miss America er den 92. i sitt slag. Konkurransen har i likhet med kåringer som Miss World, Miss USA og Miss Universe jevnlig vært rystet av turbulens opp igjennom – gjerne knyttet til nakenbilder og sex-skandaler.

Ferskt: Trump saksøker TV-kanal i missestrid

Flere nyheter på Rampelys

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder