MINNES KAMERATENE: Ole Paus var ydmyk og takknemlig etter å ha vunnet prisen for Årets Spellemann, og brukte anledningen til å tenke på vennene fra musikkbransjen som gikk bort i fjor. Foto: HALLGEIR VÅGENES

Vant «Årets Spellemann»: Ole Paus: - Jeg tenker på de som har gått bort

STAVANGER (VG) Ole Paus (66) vant den gjeveste prisen under kveldens Spellemann-utdeling. Han tenker nå på de som har gått bort i norsk musikkbransje det siste året.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Jeg tenker at dette er en fantastisk pris å få. Men jeg tenker også på Lage og Eivind - og Per Eirik Johansen og Tor Milde som gikk bort nå sist. Ingen kan erstatte dem, de er uunnværlige - og det er tankevekkende. Bransjen vår har blitt så gammel nå at menn du trodde ville være der til evig tid, går bort, sier Ole Paus til VG.

På spørsmål om han ofte tenker på sin egen død, svarer han følgende:

- Hehe. Nei, jeg tenker ikke så ofte på det. Men når jeg først tenker på det, så er det ikke med redsel. Det er med nysgjerrighet. Jeg er ikke redd for å dø.

Paus har varslet at han har gitt ut sin siste plate - og det står han ved fremdeles.

- Jeg er helt sikker. Det kommer ikke noe mer fra meg. Men jeg skal reise og spille og turnere, forteller han.

Han er tidenes eldste «Årets Spellemann» -vinner noen gang.

- Det sier noe om at dette er en fryktelig ung pris. De første som vant var jo The Monroes, sier han.

Han trodde ikke han ville vinne denne prisen.

- Nei nei, det trodde jeg var utenfor min rekkevidde. Jeg tenkte kanskje jeg ville vinne tekstforfatterprisen, men ikke noe mer enn det, sier han til VG.

SE ALLE VINNERNE HER

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder