KLARE: Sommeråpents programledere. Fra venstre: Anne Rimmen, Dan Børge Akerø, Atle Bjurstrøm, Haddy N´jie, Nadia Hasnaoui og Tore Strømøy. Foto: NILS BJÅLAND

Atle Bjurstrøm går fra nyheter til underholdning

Disse blir programledere i «Sommeråpent»

Nyhetsanker Atle Bjurstrøm overtar kanskje tronen som fredagskonge når han blir programleder i «Sommeråpent».

Sofia Storhaug
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

I seks uker skal Nadia Hasnaoui, Dan Børge Akerø, Tore Strømøy, Anne Rimmen og Haddy N'jie være programledere for NRK-programmet «Sommeråpent».

Nå hyller de sitt nye tilskudd, nyhetsanker Atle Bjurstrøm.

- Dyktig

- Jeg jobbet med nyheter i seks år før jeg begynte med underholdning. Etter det var det ingen vei tilbake. Det er fantastisk å få Atle med på laget, smiler underholdningsveteran Dan Børge Akerø.

Bjurstrøm har jobbet som nyhetsanker i Dagsrevyen siden 2003. Men aldri jobbet som programleder for et underholdningsprogram før.

Vil fortsette med nyheter

- Jeg tror det blir veldig gøy. Det er fint å gjøre underholdning. For ti år siden jobbet jeg i «Sommeråpent», som vaktsjef, så det blir litt som å komme hjem igjen, smiler Bjurstrøm.

Han er likevel ikke sikker på sin nye mulige tittel som fredagskonge.

- Jeg tror ikke underholdning blir en ny retning for meg. Jeg kommer til å fortsette å jobbe med nyheter. Det er der jeg trives best, sier han og legger til:

Høye seertall

- Men det blir gøy å jobbe med «Sommeråpent». Jeg gleder meg til det. Forskjellen på nyheter og underholdning er vel at nyheter er nyheter. I «Sommeråpent» er det mer forskjellig. Det er en annen setting, nye rammer og nye folk.

I fjor lokket Nadia Hasnaoui2.8 millioner TV-seere de første to ukene av «Sommeråpent». Det håper Hasnaoui å gjøre i år også.

- Jeg har lyst til å få det beste ut av gjestene mine. I tillegg til å levere glade sendinger, sier hun.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder