RØRT: – jeg leste nylig et intervju med prinsesse Madeleine hvor hun fortalte om hvor mye hun som barn savnet sine foreldre. Det gjorde meg rørt, sier kong Carl Gustaf. Foto: Jan Johannessen VG

Svenskekongen: – Ble rørt av Madde-intervju om barndommen

Kong Carl Gustaf ble rørt da han leste et intervju med datteren, prinsesse Madeleine om hennes tunge stunder i barndommen. Han er heller ikke helt som andre bestefedre. Det har han rett og slett ikke tid til.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Dette er noe av det som kommer frem i et stort intervju som Aftonbladet har gjort med svenskekongen både i forbindelse med at han fyller 70 år 30. april og at han og dronning Silvia 19. juni har vært gift i 40 år. Barn og barnebarn var også et tema.

– Skal jeg være helt ærlig, så er det ikke så ofte vi er barnevakt for våre barnebarn. Vi er jo ganske opptatt. Men jeg leste nylig et intervju med prinsesse Madeleine hvor hun fortalte om hvor mye hun som barn savnet sine foreldre. For vi var mye borte og det var tungt hver gang vi skulle bort, både for oss og for henne. Det satte hun ord på i dette intervjuet og det må jeg si gjorde meg rørt, sier kong Carl Gustaf til Aftonbladet og legger til:

RUBIN-BRYLLUP: 19. juni er det 40 år siden det svenske kongeparet giftet seg. Foto: AFTONBLADET / 5600

Husker du? Sveriges konge foreslår forbud mot badekar

– Den gangen oppfattet jeg kanskje ikke hvordan det var for henne. Kanskje var man litt tøff, man måtte jo bare gjøre ting, være borte.

Han leggere heller ikke skjul på at han som bestefar foreløpig ikke er veldig aktiv i forhold til sine fire barnebarn.

SMÅ BARNEBARN: Svenskekongen gleder seg til barnabarna blir litt større slik at han lettere kan gjøre ting sammen med dem. Her er han og dronning Silvia sammen me nyfødte prinsesse Leonore . Foto: Prinsessan Madeleine Sveriges Kungahus

– De er jo så små, så det er ikke så mye jeg kan gjøre med dem enda. Men Estelle vokser jo til og kanskje vi snart finne på noe sammen.

Kongen forteller at han samme dag som Afonbladets intervju ble gjort, spiste lunsj med sin høygravide svigerdatter, prinsesse Sofia.

Dette er Kungens skandaleliste

– De vil jo forsøke å gjøre alt selv, men de vil jo også helt sikkert trenge litt hjelp i ny og ne slik at de kan få en pustepause. Det behøver jo alle småbarnsforeldre.

Det blir et hektisk år for den svenske kongefamilien. Ikke bare er det 70-års dag og 40-års bryllupsdag - ikke bare en, men sannsynligvis to barnedåper.

Svenskekongen: – Jeg har en morsom jobb

– Alle begivenheter er hyggelige, fødsler og barnedåper er jo noe mer familiære. For min egen del synes jeg det er hyggelig å gjøre noe for andre mennesker. Fødselsdagen er en fin anledning til å takke for det man har opplevd gjennom mange år, en fin anledning til å invitere familie, venner, bekjente, regjeringen, regjeringsapparatet, ja hele det offisielle Sverige.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder