VILLE VÆRE SOM MAMMA: - Hennes pågangsmot, hennes sans for moter, utprøvning av narkotika, hennes hang til rockestjerner, er alt sammen en kopi av Paula Yates. Dette er historien som gjentar seg, skriver engelske aviser onsdag. Foto: PA

Geldof-venn: - Peaches ville være som mamma Paula

Peaches Geldof klarte aldri å forsone seg med morens død. Hun gjorde alt hun kunne for å ligne mest mulig på mamma Paula Yates. Hun ville være som henne, hun var opptatt av alt som kunne minne henne om moren.

Artikkelen er over seks år gammel

Selv om dagens obduksjon ikke ga noen svar på hva Bob Geldofs datter døde av på mandag, kommer det stadig vekk nye detaljer om 25 åringen og hennes liv i engelske medier. Ifølge Daily Mail var sannsynligvis Peaches ektemann og parets to barn på besøk i London hos hans foreldre da hun døde i parets hjem.

Lengtet etter å bli elsket

STORT SAVN: Peaches Geldof klarte aldri å forsone seg med mamma Paula Yates død i 2000. Hun var opptatt av alt som kunne minne henne om moren. Foto: Reuters

- Akkurat som sin mor, lengtet hun etter å bli elsket, akkurat som sin mor gjorde hun alt hun kunne for både være og fremstå som den perfekte mamma, sier Gerry Agar, en nær venn av familien Geldof til Daily Mail onsdag.

- Det virket som hun gjorde alt hun kunne for å gjennomleve tragediene som rammet moren. Paula Yates sa en gang «Peaches er meg», skriver blant annet kommentatoren Alison Philipps i Daily Mirror i sin dekning av denne saken.

Historien som gjentar seg

Hennes pågangsmot, hennes sans for moter, utprøvning av narkotika, hennes hang til rockestjerner, er alt sammen en kopi av Paula Yates. Dette er historien som gjentar seg, skriver avisen.

Peaches nye hus i Kent til ti millioner kroner og som nærmest er blitt beleiret av fotografer denne uken, er sterkt inspirert av Geldof familiens landsted som også ligger i Kent, hvor hun tilbrakte helg etter helg med mamma Paula og pappa Bob i barndommen. Peaches hund, en Golden retriever ved navn Parpy, minnet henne om barndommens familiehund, Flossie.

Brukte sosiale medier flittig

Hun brukte sosiale medier flittig og la stadig vekk ut nye oppdateringer om livet sitt. Gjerne flere ganger om dagen.
- Det var som om hun ropte ut til hele verden: Se meg, se meg. Elsk meg. Elsk meg. Akkurat som moren hadde hun et sterkt behov for å bygge opp sitt selvbilde. Det var det ikke vanskelig å se på sosiale medier, sier Gary Agar, en nær venn av familien Geldof til Daily Mail.
Hun legger ikke skjul på at hun var minst like sjokkert som de fleste andre da hun fikk høre om Peaches altfor tidlige død.

Problemer med vekten

- Jeg er redd hun i likhet med sin mor hadde problemer med vekten. Hun hadde jo til og med filler i leppene sine, akkurat som Paula hadde like før hun døde, fortsetter Gary Agar.
Mens likhetene mellom Paula og Peaches så langt, også mens Peaches levde, stort sett har handlet om at de begge misbrukte narkotiske stoffer. Det var også Peaches klar over selv.

- Det var som alle bare ventet på at jeg skulle dø på samme måte som moren min, sa Peaches etter at hun tok en overdose i 2009.

Begge slet med spiseproblemer

- Men, sier Gary Agar, det de virkelig hadde felles og som de slet med begge to var spiseproblemene. Paula var svært, svært anorektisk og det var først da hun ble sammen med Michael Hutchence, at hun klarte å løse opp i det problemet. Peaches slet også med store vekttap og hun fortalte i intervjuer om en daglig diett som bare bestod av juice, forteller Agar.
Hun husker godt hvordan Paula var helt besatt av å gå ned i vekt etter at hun hadde født Tiger.

- Hun levde bokstavelig talt på ingenting, sier Gary Agar.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder