MANGE BLE LURT: Arrangementet som nå er fjernet fra Facebook ga seg ut for å være offisielt. Det kan imidlertid konsertarrangøren avkrefte. Her er Bieber fotografert på Chateau Neuf i Oslo, før den mye omtalte vannfadesen skjedde og tenåringsidolet forlot scenen. Foto: ,

Titalls kjøpte billetter til falsk Bieber-fest i Oslo

I overkant av 50 ivrige fans har sikret seg billetter til «afterparty» med Justin Bieber etter konserten i Oslo. Problemet er bare at arrangementet er falskt.

  • Linn Johansen

Arrangementet er nemlig langt fra offisielt, og Bieber selv har ingen planer om å delta.

Nå lover billettselskapet Billetto at alle som har blitt lurt vil få pengene sine tilbake i løpet av kort tid.

Flere falske Bieber-billetter

Det er ikke første gang folk utnytter norske fans sin drøm om å se idolet.

Allerede samme dag som nyheten om at Bieber vil returnere til Norge i september neste år ble kjent, advarte konsertarrangør Peer Osmundvaag om falske konsertbilletter i omløp.

Denne gangen er det altså ikke falske konsertbilletter, men billetter til en falsk fest i etterkant av Oslo-konsertene, som er i omløp.

– Jeg ble oppmerksom på dette søndag, og kontaktet straks Biebers management i USA. De kunne bekrefte at dette bare er tull – og at Bieber ikke skal på dette afterpartyet, sier Osmundvaag til VG.

VGs anmelder om Biebers nye plate: For mye gnål om tilgivelse

Han ble oppmerksom på det hele gjennom «Beliebere» som satte spørsmålstegn ved arrangementets ekthet.

– Da jeg fikk bekreftet at arrangementet er falskt, kontaktet jeg flere personer i miljøet. Da begynte ordet å spre seg, sier konsertarrangøren.

Får pengene tilbake

Nå er arrangementet fjernet fra Facebook.

Tidligere gikk det an kjøpe billetter til 250 kroner gjennom selskapet Billetto, som tillater privatpersoner å kjøpe og selge billetter til private arrangementer. Dette er ikke lenger mulig.

Svinedyre billetter i Oslo: Bieber-billett koster 17.000 kroner

Ifølge business developer Morten Malmo i Billetto hadde i overkant av 50 personer sikret seg billetter til arrangementet før arrangøren selv valgte å avlyse arrangementet i går.

– Vi kontaktet arrangøren søndag da det ble kjent at arrangementet kan ha vært falskt. Da valgte arrangøren å avlyse hele arrangementet. Jeg kjenner ikke grunnen til det, men jeg vet at arrangøren har hatt flere vellykkede arrangementer tidligere, sier Malmo til VG.

Billetto har nå startet tilbakebetaling og alle som har kjøpt billetter vil få pengene tilbake i løpet av noen arbeidsdager, lover han.

– Helt sjokkert

BLE SJOKKERT: Bieber-fan Geena Hvidsten (18) vet om flere som kjøpte billetter til det falske arrangementet. Foto: Privat ,

Geena Hvidsten (18), som har vært «Belieber» i mange år, kjenner flere som gikk i fella og kjøpte billetter til det falske arrangementet.

– Jeg blir helt sjokkert. Det er sikkert en enkel gruppe å lure, for de er så desperate etter å treffe Bieber. Jeg synes det er så dårlig gjort å utnytte fans på den måten, sier hun til VG.

Norge har talt: Justin Bieber knuser One Direction

Hennes «med-belieber» Rano Akbar (19) kjenner også flere som vurderte å sikre seg billetter.

– I tillegg til å selge vanlige billetter har de også forsøkt å selge VIP-billetter til området der Bieber liksom skulle oppholde seg, sier hun.

Nekter for å kjenne til saken

VG har ringt Music at Midnight, som ifølge Billetto sto som arrangør av arrangementet. Personen i den andre enden av røret nektet for å ha noe med verken Music at Midnight eller Bieber-festen å gjøre.

– Hva snakker du om? Music at Midnight? Jeg vet ikke. Men hvis du ser på Facebook-siden deres, så har de skrevet om det, sa personen til VG.

Fikk du med deg denne? Justin Bieber takler visst vann på scenen likevel

Ganske så riktig: På Facebook-siden til Music at Midnight står det at Facebook-arrangementet ble kansellert fordi Facebook krevde beviser på arrangementets ekthet.

– Når vi har gjort det og ordnet solide beviser til de som er skeptiske, så lager vi et nytt arrangement, skriver vedkommende.

Justin Bieber kommer til Norge i september, og skal holde to utsolgte konserter på Telenor Arena.

Billetter til 17.000

De som ønsker seg nærkontakt med den kanadiske 21-åringen må belage seg på å punge ut: Den dyreste billetten i Biebers spesielle fanklubbpakke, som også inkluderer en «meet & greet»-seanse, koster hele 17.040 kroner.

Tenåringsidolet har besøkt Norge tre ganger før. Første gang var det på et kort promobesøk i forbindelse med en overraskelseskonsert ved Operaen i Oslo i mai 2012. Da satte han hovedstaden fullstendig på hodet, og «Beliebers» ramponerte biler for over 200.000 kroner.

I april året etter holdt han tre utsolgte konserter på Telenor arena. Også da var tilstandene kaotiske.

Sist gang var det imidlertid Bieber selv, og ikke bare fansen, som skapte rabalder – da han valgte å skuffe fansen og forlate scenen etter bare én sang. Det hele endte med en kort oppsummering på TV 2 som få seere fikk med seg.

På sosiale medier var det Kviteseid-jenta Anne Vadder (16) som fikk skylden for det hele.

Så du videoen? Bieber-skandalen fra første rad

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder