STØTTER SØSTEREN: Kronprins Haakoen er glad prinsesse Märthe Louise jobber med noe som engasjerer henne. Her er kronprinsparet p åbesøk i Tromsø lørdag. Foto: Scanpix

Haakon støtter Märtha

TROMSØ (VG Nett) For første gang uttaler kronprins Haakon seg om Märthas engleskole.

Thor Harald Henriksen
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Kronprinsparet besøkte i dag Tromsø i forbindelse med sin bryllupsdag og utdeling av midler fra Kronprinsparets Humanitære Fond.

VGTV:Her uttaler kronprins Haakon seg om Märthas engleskole

På spørsmål fra VG uttalte kronprins Haakon seg for første gang om prinsesse Märtha og etableringen av engleskolen.

- Jeg kan godt si litt kort om det. Dette har med prinsessens næringsvirksomhet å gjøre. Og der er det hun som tar avgjørelser på hva hun ønsker å fokusere på. Samtidig så synes jeg det er fint at søsteren min får mulighet til å fokusere på noe hun synes er viktig, sa kronprinsen.

Voldsomt press

Det voldsomme presset rundt prinsesse Märtha Louises engleskole gjorde at prinsessen valgte å sykemelde seg.

Les også:- Dette er galskap

I et intervju med NRK sa prinsesse Märtha Louise at hun skjønner at mange har problemer med å fatte hennes påstander om at hun kommuniserer med engler.

Sentrale personer på Slottet skal ha vært ha kjent med opplegget rundt nystartede Astarte Education, men Slottet skal ikke hatt noe med selve skolen eller markedsføringsopplegget å gjøre, etter det VG forstår. Dette skal prinsessen helt og holdent ha styrt selv.

Siden nyheten ble kjent, er engleskolen blitt heftig debattert. Flere har uttalt seg kritisk. Blant annet sa lagtingspresident, den kristne politikeren Inge Lønning (H) at prinsessens englekurs er på kollisjonskurs med kristen tro.

Treårig utdannelse

STARTET ENGLESKOLE: Prinsesse Märtha Louise. Foto: VG

Skolen til prinsessen, Astarte Education, er en treårig utdannelse. Det første året fokuserer på readinger, det andre på healing, og det tredje på berøring. På nettsiden deres gjøres det oppmerksom på at dette ikke er en godkjent utdannelse. Prisen for to helgekurs med kost og losji, samt 33 undervisningsdager er på 12 000 kroner per halvår.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder