USIKRE: «Kommisjonen»-duoen Johan Golden og Atle Antonsen er ikke interessert i å bli med videre, hvis de nye Kanal 24-eierne ser for seg en kanal med Radio 1-profil. Foto: VG

Kanal 24-kjendisene flykter

Flere av de mest profilerte navnene i Kanal 24 har bestemt seg for å hoppe av eller er i sterk tvil før SBS Radio Norge overtar radiokanalen i neste måned.

Rune Skogseth
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

- De har gitt signaler om en organisasjon jeg ikke ønsker å jobbe for, sier nyhetsredaktør Audhild Gregoriusdotter Rotevatn.

Hun er en av dem som allerede har mottatt tilbud fra de nye eierne om å fortsette, men hun takket nei.

I forrige uke takket Kanal 24-profilen Espen Thoresen Hværsaagod-Takkskalduha og makker Jon Toset ja til sluttilbudet fra nåværende eier TV2. Dermed forsvinner det daglige talkshowet «Hværsaagod Takkskalduha & Co.» fra luften når SBS Norge overtar.

Også Annette Walther Numme har bestemt seg for å takke ja til sluttilbudet fra TV2, som garanterer lønn i oppsigelsestiden og lønn i ytterligere tre måneder dersom man fortsatt ikke er i ny jobb.

Etter det VG erfarer har også Svein Tore Bergestuen, som er programleder for morgensendingen «Bergestuen Direkte», bestemt seg for å hoppe av.

I tillegg har hverken Atle Antonsen eller Johan Golden, som leder «Kommisjonen», ennå inngått noen ny kontrakt med de nye eierne, etter at halvårskontrakten med TV2 gikk ut til jul.

Geir Schau i formiddagsprogrammet «Kjekt å vite» er i samme situasjon og er svært usikker på sin Kanal 24-fremtid.

Til sammen skal nærmere 20 Kanal 24-medarbeidere til nå ha takket ja til sluttilbudet.

Skeptiske

Atle Antonsen og Johan Golden går som vanlig på lufta i dag formiddag. Men overfor VG gir Atle Antonsen tydelig uttrykk for at han og Golden er sterkt i tvil om fremtiden i kanalen.

- Vi aner ingenting. Vi står last og brast med etermediet til tyskerne kommer og overtar. Hva som da skjer, se det ligger i hendene til Radio 1-eierne. Det kommer med andre ord helt an på hva slags radio de nye eierne vil lage. Golden og jeg er naturligvis ikke interessert i å lage radio etter en enerverende Radio 1-oppskrift. Uansett må jo tyskerne signalisere at de vil ha oss.

Hopper av: Audhild Gregoriusdotter Rotevatn har takket nei til å fortsette i Kanal 24. Foto: SCANPIX

Audhild Gregoriusdotter Rotevatn er for tiden i barselpermisjon, men hun gjør det klart at hun ikke fortsetter i kanalen hun har vært med på å bygge opp, selv om hun er ønsket av SBS.

- Jeg har takket nei. Jeg var med på fødselen, og de har gitt meg signal om en organisasjon jeg ikke har lyst til å jobbe for. De nye eierne har liten publisistisk erfaring og har etter det jeg forstår planer om å levere nyheter på en måte som ikke frister meg. Jeg synes alt jeg har vært med på å bygge opp fra grunnen av, nå blir borte.

Kanal 24-veteranen synes også det er fryktelig leit at halvparten av staben skal bort og forteller at hun måtte spasere en tur rundt kvartalet da hun fikk nyheten om at SBS hadde kjøpt Kanal 24.

- Jeg var trist og lei meg. Men nå ser jeg fremover. Jeg har bestemt meg for å slutte, vi selger hus og bil i Oslo og flytter til Ålesund. Mannen min har nemlig fått jobb som redaktør i Sunnmørsposten. Nå starter jeg på et nytt kapittel.

Administrerende direktør i SBS Radio Norge, Bente Klemetsdal, svarte ikke på VGs henvendelser i går kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder