BAND: Rockebandet fra Bergen ble dannet i 2017, hvor de samme år opptrådte på 100 Dagar-festivalen på Stord. Foto: SKAAR

Rockeband vurderer søksmål mot Warner Music: – Det er provoserende

Rockebandet SKAAR fra Bergen vurderer å gå til søksmål mot plateselskapet til artisten Hilde Skaar (21). Årsaken er at de begge har samme artistnavn.

Det var Stord24 som meldte om saken først.

– Det er helt utrolig provoserende, sier vokalist Karla Lesley Jaeger (29) i rockebandet SKAAR til VG.

Rockebandet ble dannet i 2017, hvor de samme år opptrådte på 100 Dagar-festivalen på Stord. To år senere sto popartisten Hilde Skaar (21) på samme scene med samme artistnavn som rockebandet.

Det har skapt store problemer for bergensbandet.

les også

Ingrid Helene Håvik: – Dette er mitt, jeg startet det

Pluss content

– Når folk søker opp SKAAR på sosiale medier, får de opp begge profilene. Da vi var på turné, hvor folk tagget oss på sosiale medier, ble Hilde Skaar tagget i innleggene. Bandet blir utslettet fra internett, sier Jaeger, som legger til:

– Vi har ikke de samme ressursene og markedsføringsmidlene i forhold til hva Hilde Skaar og Warner Music har. Der har vi ikke en sjanse.

Hilde Skaar fra Stord kan vise til en «10 mill. på Spotify»-låt med TRXD-samarbeidet «Wherever You Go», og hennes egen soundtracksang «Higher Ground» har passert seks millioner på samme plattform.

21-åring var også å se på VG-lista i Oslo og Trondheim, og spiller under konserten i Bergen førstkommende onsdag.

Skifter ikke navn

«Hva gjør du når noen stjeler bandnavnet ditt, og prøver å fjerne deg fra jordens overflate? Hopper du, eller erklærer du krig? Vel, vi gjør begge deler! Ser dere i retten», skriver rockebandet på Instagram.

Vokalisten forteller at rockebandet har fått rettighetene til SKAAR-navnet med store bokstaver.

– Det hadde vært fint med en dialog med Warner Music, slik at de kunne tatt ansvar som den musikkbedriften de er. Dette blir som å vise oss en stor finger.

Videre hevder Jaeger at plateselskapet har truet bergensbandet med advokat.

– Vi kommer ikke til å skifte navn, selv om det hadde løst problemet. Det blir som å slette flere år med hardt arbeid.

– Har ikke kjennskap

Fungerende daglig leder Ivar Noer i Warner Music avviser at plateselskapet har truet rockebandet med advokat.

– Selv om vi kan forstå at det kan oppfattes som uheldig at to forskjellige artister operer med samme navn, så er det i dette tilfellet slik at Hilde Skaar ønsket å bruke sitt fødenavn – noe hun har all rett til, skriver Noer i en SMS til VG.

Han legger til at Warner Music ikke har planer om noe søksmål, og avviser at plateselskapet har hatt kjennskap til band med det navnet.

– Jeg har ikke kjennskap til om noen hos oss har vært klar over et band med dette navnet.

les også

Astrid S.: – Var mye tøffere som 15-åring

Pluss content

Jaeger på sin side forteller at bandet allerede har vært i kontakt med en advokat.

– Vi ønsker gjerne å understreke at dette ikke er et angrep på Hilde Skaar som artist, men på Warner Music, som i denne saken hemningsløst kjører på med sine egne kommersielle hensikter uten å ense bandet SKAAR som har eksistert under navnet i flere år, avslutter hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder