Hyller Fosse med sexy dans

- Jeg føler meg aldri så sexy som når jeg danser Bob Fosse. Dette er sensuell, sexy, mørk og mystisk dans som danses på en androgyn måte, hverken feminin eller maskulin.

Kurt Bakkemoen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Hans Marius Hoff Mittet danser sammen med Hilde Lyrån hovedrollene når «The Dancing Man» har première på Chat Noir i Oslo 6. mars neste år.

Denne spesielle forestillingen er en hyllest til den amerikanske danseren, koreografen og regissøren Bob Fosse (1927-1987). Forestillingen er spesielt satt sammen for det profesjonelle norske ensemblet Bårdar Danseteater. Amerikanske Chet Walker, som selv jobbet med Fosse i over 20 år, har både regissert og koreografert forestillingen.

«The Dancing Man», som bygger på livet og verket til Bob Fosse, viser glimt fra hans store suksesser som «Chicago», «Cabaret», «Sweet Charity» og den delvis selvbiografiske musikalfilmen «All That Jazz».

Fjorten dansere er med på forestillingen, blant dem tre mannlige dansere fra Argentina.

- Dansingen her er helt omvendt enn det jeg har lært tidligere. For mange blir dette et helt nytt danseuttrykk, og det er fantastisk inspirerende med Walkers koreografi og tilnærming til stoffet, sier Hans Marius Hoff Mittet.

Han har selv tidligere blant annet jobbet i musikalene «Chicago» og «La Cage Aux Folles».

Norgesturné

- I den hektiske prøveperioden vi er innom nå, holder det ikke bare med de åtte timene felles øvelser. Etter en kjapp dusj blir det øving hjemme både med dansetrinn og tekstpugging.

Det er en stor utfordring å skulle være med og fronte en forestilling som dette sammen med Hilde. Det er også mye sang, og det er deilig å slippe å stå på ett sted på scenen og synge sangene.

I oppsetningen er det med 10-15 av låtene som er kjent gjennom Fosses-oppsetninger, enten hele sanger, eller biter av dem.

Mens Hans Marius Hoff Mittet har jobbet på scenen siden han sluttet på Bårdar, har Hilde Lyrån jobbet med TV, og blant annet vært med i komiseriene «Mot i brøstet» og «Seks som oss».

Etter at forestillingen er spilt på Chat Noir i Oslo, drar ensemblet ut på en omfattende norgesturné og skal blant annet besøke Arendal, Bergen, Trondheim, Lillehammer, Drammen, Bærum og Lillestrøm i april/mai. Deretter kan det bli Chat Noir i Oslo nok en runde.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder