Rykter i lang tid

(VG Nett) Prinsesse Alexandra tok Danmark med storm da hun lykkelig kom med prins Joachim fra Hong Kong i 1995, men de siste årene har paret vært omspunnet av rykter.

  • Geir Terje Ruud
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

NYSEPARERT: Prinsesse Alexandra og Prins Joachim skal skilles. Foto: Claus Bjørn Larsen

Det har vært kommentert i danske medier at paret har opptrådt hver for seg i flere sammenhenger hvor det ville vært naturlig at de var sammen.

Alexandra viser tydelig interesse for vanlige mennesker og deres sysler, mens Joachim liker fart, spenning, musikk og moro. Gjerne med venner fra kostskole, kongehus og det øvre sjikt av kjendismiljøet.

Droppet begravelse og bryllup

Da grunnleggeren av Ecco-sko, Karl Toosbuy, døde i vår, valgte Joachim å delta på et veteranflystevne, mens prinsesse Alexandra og resten av familien gikk i begravelse, skriver Ekstra Bladet. Toosbuy var mannen bak folkegaven til bryllupet i 1995, da Alexandra og Joachim fikk 18 millioner kroner til å pusse opp flotte Schackenborg slott i Møgeltønder, noen kilometer fra grensen til Tyskland.

Bortsett fra noen fartsforseelser, har Alexandra opptrådt perfekt på vegne av et dansk kongehus preget av små og store skandaler og intriger.

Joachim har både trådt hardere på gasspedalen og dypere i salatfatet. Nylig droppet han et familiebryllup mellom komtesse Feodora og Eric Patte for å forberede seg til Copenhagen Historic Grand Prix. Forberedelsene foregikk i dameselskap på Copenhagen Jazz House.

Han kuttet også ut bryllupet til prinsesse Alexandra venninne, Annick Boel, i vår, skriver Ekstra Bladet. Alexandra gikk alene.

Nå spekuleres det i danske medier om hva som kan skje med parets barn, prins Nicolai (5) og prins Felix (2). De har ofte vært på offisielle oppdrag med mor, mens far har vært opptatt på andre områder.

Dronningen bestemmer

Ifølge ektepakten som ble tinglyst fire dager før bryllupet 18. november1995, har Alexandra ikke automatisk rett til barna.

Det henvises til Kongeloven fra 1665. Den sier at det er landets regent som skal bestemme over dem. Ifølge Ekstra Bladet er det utenkelig at dronning Margrethe skal godkjenne at barna for eksempel forlater Danmark på permanent basis.

I hvert fall inntil kronprins Frederik og kronprinsesse Mary har levert en arving som kan tre inn foran Nicolai og Felix i arvefølgen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder