VINNER: Miss New York, Nia Imani Franklin, får kronen fra eks-miss Cara Mund. Foto: Carlo Allegri / Reuters

Nykåret miss lykkelig over å slippe badedrakt

Nia Imani Franklin (25) slapp å vise seg i badedrakt for å overbevise juryen om at hun er USAs vakreste kvinne.

Artikkelen er over ett år gammel

New York-kvinnen er den aller første som utropes til Miss America uten å måtte konkurrere i badedrakt eller bikini på podiet sammen med missekonkurrentene. Miss America-arrangørene bestemte nemlig i juni i år å droppe akkurat den delen av kåringen.

– Jeg er så glad for at jeg ikke trengte å gjøre det, for jeg er så mye mer enn det. Alle disse kvinnene på podiet er så mye mer enn det, sier Franklin til USA Today.

les også

Full krig i Miss America-leiren

– Denne forandringen vil være bra for organisasjonen. Mange unge kvinner har allerede tatt kontakt med meg for å høre hva de kan gjøre for å være med i konkurransen. Jeg tror de føler seg sterkere ved å vite at de ikke trenger å iføre seg badetøy for å vinne et stipend, sier 25-åringen, som er klassisk sanger.

GLAD: Nia Imani Fanklin hopper med missekronen i New Jersey mandag. Foto: Carlo Allegri / REUTERS

Miss hadde sex på TV: Mistet kronen

Franklin danket ut 49 andre håpefulle under finalen i Atlantic City natt til mandag norsk tid. Fjorårsvinner Cara Mund (24), som den siste tiden har sørget for rabalder i missesystemet fordi hun føler seg utstøtt, var smilende til stede for å sette kronen på hodet til arvtageren.

Hun vant i fjor: Brast i gråt

Seerfall

Ikke alle TV-seere likte den nye kåringen. Mange har gått ut på Twitter og stemplet rød løper-seansen som kjedelig sammenlignet med hva de er vant med å få servert. Seertallet har også rast. I fjor fulgte 5,6 millioner skuelystne med, mens i år var det bare 4,3 millioner som lot seg lokke, ifølge Forbes.

New York har vunnet missekåringen syv ganger - blant annet i 1983 da Vanessa Williams (55) stakk av med seieren. Williams, som siden har etablert seg som skuespiller, ble imidlertid fratatt kronen etterpå fordi det dukket opp nakenbilder av henne.

(Teksten fortsetter under bildet)

LYKKELIG: Nia Imana Franklin omgitt av konkurrenter som ser ut til å glede seg på hennes vegne. Foto: Noah K. Murray / Reuters

Badedraktvisningene har vært en omstridt del av missekåringer i nesten hundre år. Miss America følger i fotsporene til «lillesøster» Miss Teen USA, som i 2016 var den første kåringen i sitt slag til å sette punktum for badedrakter i missekonkurransen.

Omleggingen i Miss America skjedde i kjølvannet av den ferske e-postskandalen som resulterte i gedigen oppvask i misseapparatet i USA. Flere sentrale ledere av Miss America har sendt e-poster til hverandre, der de har snakket nedlatende og sexistisk om tidligere vinnere.

Uthengt i e-poster: Nå snakker hun

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder