Norske St. Thomas raste på scenen i Royal Albert Hall

LONDON (VG) Først ville han ikke spille. Så skjelte han ut Royal Albert Hall fra scenen. Jeg tåler ikke forskjellsbehandling, sa norske St. Thomas.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

- Nå har jeg reist rundt sammen med Lambchops i flere uker, og jeg har alltid fått så mye øl som jeg har bedt om, sa Thomas Hansen fra scenen.

- Men her i Royal Albert Hall fikk jeg bare 10 øl. Ville jeg ha flere, så måtte jeg betale tre pund pr. flaske. Tre pund! Fuck this politics, ropte St. Thomas - og fikk latter og applaus tilbake.

For publikum, etter hvert noen hundre som kom sigende inn i påvente av at amerikanske Lambchops skulle begynne, trodde nordmannen fleipet når han slang med leppa mellom sangene.

Men det gjorde han åpenbart ikke.

Forbannet

For det var en forbannet artist som satt nedgravd i en trang garderobe etterpå.

- Jeg har for stort ego til å være support-act, sa Thomas Hansen uten å blunke.

- Og jeg reagerer når jeg møter den forskjellsbehandlingen som jeg opplever her. En time før konserten var jeg nesten sikker på at det ikke ville bli noen konsert. Jeg er jævli' hårsår for den mentaliteten som er her i England. Det er alltid problemer.

Han var også forbannet fordi han ikke fikk dele garderobe med Lambchops, han var forbannet på den snaue ølkvoten, han var forbannet fordi han «måtte kjempe for å få mat og drikke hver gang han var i England», og han var forbannet fordi Royal Albert Hall forlangte 25 prosent av CD-salget i forbindelse med konserten.

- Jeg synes det er en fryktelig arrogant tankegang at de skal tjene penger på oss som spiller i denne salen, sa Thomas Hansen.

Lei

Etterpå visste han ikke helt om han gadd å fortsette som oppvarmer for Lambchops.

- Det er jo ikke dette jeg har lyst til å drive med, jeg har lyst til å være nummer 1 sjøl. Men det er seks konserter igjen i England, og sannsynligheten for at vi fullfører er vel større enn at vi hopper av.

Han hadde ingen lett oppgave da han gikk på scenen litt før klokken åtte i går kveld. Salen var glissen da han begynte, og knapt halvfull da han gikk av scenen 20 minutter senere.

Han rakk seks sanger. Alle helt nye.

- Her i England kommer det ikke folk i salen før hovedartisten begynner, sa Thomas Hansen.

- Men jeg jobber så hardt med musikken min, og tar dette så seriøst, at jeg ikke gidder å spille før folk er kommet lenger.

26-åringen vet at han irriterer dem som bestemmer i bransjen når han sier det han sier.

- Men jeg velger å være ærlig. Og ja, jeg er hårsår.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder