Avicii (28) er død

Den verdenskjente DJ-en og musikkprodusenten Tim Bergling, kjent som Avicii, ble funnet død fredag, 28 år gammel.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det er med stor sorg vi må meddele at Tim Bergling er død. Han befant seg i Muscat i Oman, og ble funnet død fredag ettermiddag lokal tid, skriver hans pressekontakt, Ebba Lindqvist.

les også

Slik levde Avicii: – Han brydde seg mye om de rundt seg

– Familien er informert, og vi ber om å vise hensyn og la dem være i fred i denne vanskelige tiden. Ingen flere uttalelser kommer til å bli gjort, sier hun.

Politiet: Mistenker ikke noe kriminelt

Det svenske utenriksdepartementet er kjent med hendelsen.

– Vi har opplysninger om at en svensk mann i 30-årsalderen har dødd i Oman. Vi kan ikke si mer enn dette, og hans pårørende er informert, sier Rasmus Eljanskog, pressetalsmann i utenriksdepartementet til Expressen.

– Vi har all informasjon, vi vet hva som har skjedd, men vi slipper det ikke til media, sier en talsmann for politiet i Muskat til SVT lørdag ettermiddag.

Han sier videre at de ikke mistenker at noe kriminelt har skjedd.

les også

De møtte Avicii for få dager siden: – Han var i fin form

DJ-en Maitrai Joshi forteller til VG at han traff Avicii i Oman forrige helg.

– Han var helt fin, i god form. På fredag festet vi på en båt, og på lørdag vet jeg at han var ute og spiste middag med venner. Dette er sjokkerende nyheter, sier han.

Poserte med fans dager før han døde

Artisten bodde nylig på Muscat Hills Restort i Oman, hvor han poserte på bilder med flere fans, bare dager før han ble funnet død. På det siste kjente bildet, som ble tatt for tre dager siden på hotellet, smiler han mot kameraet med Joshi.

– Dette er trist og sjokkerende. Tim Bergling har vært Sveriges store stolthet innen EDM dette tiåret, og bygde bro mellom klubbscenen og hitlistene, sier musikkjournalist Thomas Talseth i VG.

les også

Kygo hyller Avicii: grunnen til at jeg begynte å lage musikk

– Man skjønte at det ikke stod bra til med ham, siden han trakk seg fra turnélivet ganske nylig. Men den manøveren virket som et sunnhetstegn, og gjør hans bortgang mer overraskende - uten at vi vet hva den skyldes ennå, vel å merke, sier Talseth.

Stjerner over hele verden har uttrykt sorg og gitt sine kondolanser på sosiale medier i løpet av kvelden, etter at nyheten om dødsfallet ble kjent.

Bare tre dager før han døde ble han nominert til Årets Top Dance / Electronic Album på Billboard Awards. Der konkurrerer han blant annet mot Kygo om prisen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder