TAPTE: Richard Simmons skal ha bestemt å anke rettens avgjørelse. Foto: Evan Agostini / TT / NTB scanpix

Richard Simmons må betale medier etter mislykket søksmål

Fitness-guru og podkast-kjendis Richard Simmons (69) gikk rettens vei mot påstander om kjønnsskifte. Nå må han selv bla opp.

Artikkelen er over to år gammel

les også

Til søksmål etter beskyldninger om kjønnsskifte

Richard Simmons saksøkte i fjor vår de kontroversielle tabloidene National Enquirer og Radar Online etter at de i flere artikler har skrevet at han var i ferd med å skifte kjønn.

Los Angeles Superior Court avviste imidlertid søksmålet, og nå er Simmons beordret å betale over en million kroner for å dekke de to medienes saksomkostninger.

Ifølge Los Angeles Times skal dommer Gregory Keosian i sin begrunnelse ha uttalt at «det å feilaktig rapportere at en person er transkjønnet, ikke nødvendigvis innebærer at personens rykte blir svertet».

les også

Charles Mansons barnebarn vant kampen om kroppen

I søksmålet, som ble registrert i mai i2017, klaget Simmons på at publikasjonene «notorisk ondsinnet og med overlegg» hadde publisert falske historier om hans kjønnsidentitet – og påstander om at han var i ferd med å bli kvinne.

Simmons hevder at medieoppslagene var basert på falske rykter plantet av en tidligere samarbeidspartner, og han skal ha bestemt seg for å anke.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder