BLE FORFULGT: Justin Bieber ble i juli tatt for råkjøring etter han forsøkte å unnslippe paparazzi-fotografer. Foto: Universal Music.

Justin Bieber-fotografen erkjenner ikke straffskyld

Forfulgte Justin Bieber i vill biljakt

(VG Nett) Paparazzi-fotografen som i juli jaget Justin Bieber i en vill biljakt, erkjenner ikke straffskyld.

Marie Kulander Kvitrud
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Paul Raef ble forrige måned identifisert av Justin Bieber. Han jaget superstjernen langs veien i California, mens Bieber forsøkte å unnslippe.

Frilansfotografen blir nå stilt for retten for fire lovbrudd, deriblant å ha skapt en farlig situasjon mens han jaktet en kjent person, skriver jam.canoe.ca.

Saken ble tatt opp i retten torsdag. Da ba fotografens advokat, David Kestenbaum, om at retten skulle droppe anklagene. Han mener biljakten ikke var annerledes enn andre nyhetsreportere som dekker en hendelse. Han trekker også frem fotografens rett til pressefrihet.

Raef er den første personen som må møte retten etter en ny lov mot uforsvarlig kjøring, med hensikt om å fange bilder til kommersielt bruk.

Han risikerer også å bli dømt for å ha fulgt etter en annen bil for nærme, en vanlig dom for uforsvarlig kjøring, og en for å ikke adlyde politiets ordre.

Han risikerer opp til et år i fengsel, og en bot på over 20.000 kroner.

Justin Bieber fikk bare en fartsbot for hendelsen.

Det var en byrådspolitiker som tipset lovens lange arm om den hasardiøse kjøringen. Ifølge rådmannen skal Bieber ha sust forbi i 160 kilometer i timen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder