ACTIONHELTINNE: Gal Gadot i rollen som «Wonder Woman» i filmen med samme navn. Foto: Clay Enos AP

Knallåpning for «Wonder Woman»

Superheltfilmen slår rekorder, gjør det bedre enn forventet blant kritikere og publikum, og omtales som en milepæl for filmindustrien.

  • NTB

Artikkelen er over tre år gammel

Regissør Patty Jenkins' filmversjon av superhelten Wonder Woman tjente inn 103,3 millioner dollar i premierehelgen i USA. Dette er langt mer enn forventet i bransjen og ny rekord for en film regissert av en kvinne.

Det er også ny rekord for en film om én kvinnelig superhelt – spilt av Gal Gadot – filmer som i seg selv er en sjeldenhet:

DUO: Regissør Patty Jenkins og skuespiller Gal Gadot på filmpremiere i Los Angeles i slutten av mai. Foto: Jordan Strauss AP

Det er 12 år siden det sist ble laget en.

Ikke alle liker den: Libanon forbyr «Wonder Woman»

Superheltfilmer får også sjelden så gode kritikker som denne, med en score på 93 prosent på filmnettsiden Rotten Tomatoes, som sammenstiller anmeldelser.

Det er derfor ventet at filmen, med et kjempebudsjett på 150 millioner dollar, vil trekke fulle hus i ukevis, verden over, ettersom gode kritikker og anbefalinger fra publikum gjør at filmen har oppnådd en «må se»-status på lerretet.

Fått det med deg? Norsk skuespiller med i «Wonder Woman»

Det er sjelden at kvinner har regissøransvar for de største filmene i bransjen, og slik sett er det flere som ha kommentert at «Wonder Woman» er en viktig milepæl på veien mot likestilling foran og bak kamera.

Før filmen kom ut var dette noe av det Jenkins håpet på, i tillegg til at hun personlig håpet på suksess og anerkjennelse av jobben hun har gjort.

– Det er en annen person i meg også, som sitter og følger med akkurat nå og håper inderlig, ikke for bare min del, at denne filmen trosser lave forventninger. Fordi jeg ønsker å se hvilket signal det sender verden, sa hun før premieren.

Mer om

  1. Film
  2. Hollywood

Flere artikler

  1. Var fem måneder på vei under innspilling av «Wonder Woman»

  2. Var fem måneder på vei under innspilling av «Wonder Woman»

  3. Filmanmeldelse «Wonder Woman»: – Spektakulær, men komplisert

  4. Stjerneregissører i krangel om «Wonder Woman»

  5. Libanon forbyr «Wonder Woman»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder