FØR SKANDALEN: Sheena Monnin (27) under oppkjøringen til Miss USA-finalen tidligere denne uken. Nå har skjønnheten hisset på seg hele misseapparatet med sine påstander om juks. Foto: AP

Omstridt Miss fikk kjempebot

Sheena Monnin (27), tidligere Miss Pennsylvania, er dømt for å ha svertet ryktet til missegeneral Donald Trump (66) og hele organisasjonen.

Miss USA - hjemmeside

Monnin skjønte hun var i hardt vær da hun hisset på seg mektige Donald Trump i sommer etter at hun beskyldte Miss USA-organisasjonen for ikke å ha rent mel i posen.

Nå har retten fastslått at den mørke skjønnheten serverte «usanne, ondsinnede og skadelige» påstander, og 27-åringen er pålagt å bla opp 30 millioner kroner i tort og svie.

Tapte sponsorinntekter

Oppreisningen er ifølge Sky News i tråd med de inntektene misseorganisasjonen skal ha mistet da en sponsor trakk seg i kjølvannet av striden.

IKKE BLID: Mangemilliardæren Donald Trump er overhodet for hele Miss USA Foto: AP

Monnin skapte overskrifter i sommer da hun gikk ut og kritiserte Miss Universe-organisasjonen - med Donald Trump i spissen.

Ga fra seg kronen

Skjønnheten, som ikke vant finalen, men opprinnelig skulle regjere som Miss Pennsylvania i flere måneder til, valgte å gi fra seg tittelen.

Den første forklaringen lød på at hun mener misseapparatet har gått bort fra sine opprinnelige moralske verdier og prinsipper ved å tillate transkjønnede å delta i kåringen. Temaet var aktuelt i kjølvannet av at kjønnsopererte Jenna Talackova (23) etter mye om og men omsider fikk delta i Miss Canada.

Motsøksmål

Missestriden tiltok ytterligere da Monnin utvidet begrunnelsen sin til også å omfatte påstått juks og hevdet å kunne avsløre at hele kåringen er rigget på forhånd.

Trump og Miss Universe-apparatet varslet søksmål mot Monnin hvis hun ikke trakk anklagene tilbake. De har konsekvent nektet for ethvert bekjentskap med juks eller triksing.

Det er ikke første gang at Miss Universe-apparatet rystes av skandaler. Gjennom de siste årene har det vært en lang rekke med omstridte misser, som har blitt avslørt i alt fra stripping til fyllekjøring og dopmisbruk.

FLERE NYHETER PÅ RAMPELYS

FØLG RAMPELYS PÅ FACEBOOK

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder