Gjør narr av Meghan Markles rasismeanklager i nytt stand up-show

Flere vitser gikk på bekostning av både Meghan Markle og det britiske kongehuset under komikeren Chris Rocks nyeste standup-show.

Publisert:

Lørdag kveld gjorde komikeren Chris Rock (58) Netflix sin første livesending noensinne, med sitt nye stand up-show «Chris Rock: Selective Outrage».

Den populære komikeren tok opp flere samfunnsaktuelle temaer, som abort, såkalt «wokenesswokenessOpprinnelig et afrikansk-amerikansk ord som betyr å være årvåken og på vakt. I nyere tid har ordet blitt hyppig brukt av støttespillere som ønsker å vise at de er informert og oppmerksom på rasisme, sexisme og sosial forskjellsbehandling, gjerne rettet mot minoriteter over hele verden.», rasisme i USA – og hertuginnen av Sussex Meghan Markle (41).

Flere medier har omtalt saken, deriblant People og Independent.

Les også: Chris Rock slår tilbake mot Will Smith i stand up-show

Under showet langet han ut om hvordan han mener folk stadig prøver å være ofre selv om de vet at de ikke er det. Han trakk spesifikt frem Meghan Markle.

– Hun går på Oprah og klager: «Jeg visste ikke hvor rasistiske de var», som om hun ikke vet... Det er kongefamilien! utbrøt han, før han fortsatte:

– Har du ikke googlet disse «motherf****erne»? Det er de originale rasistene! De oppfant kolonialisme. De er «The Sugarhill gang» av rasisme.

I 1979 stod det amerikanske bandet The Sugarhill Gang for det første store gjennombruddet i hip hop-sjangeren, med hitsingelen «Rapper’s Delight».

Rock viste til prins Harry og Meghan Markles intervju med Oprah Winfrey i 2021, hvor ekteparet åpnet opp om det de mente var rasistiske holdninger i det britiske kongehuset.

Han hevder også at «noe av det hun gikk gjennom var ikke rasisme», men det han kaller «svigersdritt».

– Når hun klager, sier jeg: Hva faen snakker hun om?

Han gjør deretter narr av ekteparets påstander om at kongefamilien hadde uttrykt bekymring over hvor mørk hud sønnen deres Archie ville få.

Ekteparet har ikke kommentert Rocks standup-show.

Etter at intervjuet hos Oprah ble sendt på TV, sendte Buckingham Palace ut en pressemelding der det blant annet ble uttrykt bekymring for temaene paret tok opp i intervjuet, særlig det som handler om rase.

«Hele familien er lei seg etter å ha fått det fulle bildet av hvor utfordrende de siste årene har vært for Harry og Meghan», sto det i meldingen.

Pressemeldingen, som ble sendt på vegne av Dronning Elizabeth, avsluttes med at Harry, Megan og deres sønn Archie alltid vil være svært elskede familiemedlemmer.

Prins Harry hyllet tidligere i år kong Harald for å gå foran i kampen mot rasisme som et godt eksempel, i et intervju med TV-kanalen ABC.

38-åringen berømte den norske kongen for å ha uttalt seg til forsvar for prinsesse Märtha Louises forhold til Durek Verrett.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no