FIKK TRØST: Kronprinsesse Mette-Marit måtte trøste Nils Åke Joakimsen, som synes det var så kaldt at han gråt av kulden. Gradestokken i Kautokeino krøp under 20 grader minus. Foto: Scanpix

Mette-Marit varmet Nils Åke (5)

Kuldesjokk for kronprinsparet i Finmark

Kronprinsesse Mette-Marit måtte trå til og trøste Nils Åke Joakimsen (5) som frøs i 25 minusgrader i Kautokeino.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Mette-Marit sørget for at Nils Åke fikk et varmende sjal etter å ha ventet på de kongelige gjestene. Ved starten på det to dager lange oppholdet i Finnmark sa kronprinsen at han ser fram til å lære mer om hvordan klimaet påvirker vilkårene for reindriften.

- Jeg tror de neste dagene vil bli svært minnerike for oss, slik det også var for mine foreldre da de besøkte Kautokeino som kronprinspar. Jeg har hørt mye om turen de gjennomførte for 40 år siden, sa kronprinsen, før avreise til Ardni Siida på snøskuter.

Er det like kaldt der du bor?Sjekk været på pent.no

Markering

I reindriftsleiren vil de bli mottatt av Karen Anna Longjo Gaup som på 80-tallet var en av bare to kvinnelige formenn i reinbeitedistriktene.

Saken fortsetter under bildet!

PÅ TUR: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit er på offisielt besøk i Finnmark og besøkte torsdag Kautokeino. Foto: Scanpix

Hun er forberedt på å kle opp kronprinsparet i pesk, slik daværende kronprins Harald og kronprinsesse Sonja ble utstyrt da de besøkte siidaen i 1969.

- Jeg har sydd klærne selv, og det blir spesielt, sier Karen Anna til NRK Sámi Radio.

Fredag skal kronprinsparet være med på markeringen av samefolkets dag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder