Big Brother-dom havner i Høyesterett

(VG Nett) Se og Hør ønsker Høyesteretts vurdering på om de har brutt privatlivets fred i omtalen av Big Brother-paret Anette Young (30) og Rodney Omdal Karlsen (31).

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

TIL HØYESTERETT: Striden mellom Se og Hør, og Big Brother-paret Anette Young og Rodney Omdal Karlsen havner nå i Høyesterett. Foto: Annemor Larsen

De ber også om at Høyesterett trekker opp de prinsipielle grensene for ytringsfriheten når det gjelder privatlivets fred, og påpeker at det ikke er avsagt en dom på dette området på flere tiår.

Dømt i lagmannsretten

- Lagmannsretten har etter vår mening i altfor stor grad vernet to personer som med åpne øyne valgte å eksponere hele sitt parforhold og sexliv direkte på TV. Vi er uenig med retten i at disse to så kort tid etter sin TV-deltagelse skal vernes like mye mot omtale i pressen som en hvilken som helst annen borger, sier Se og Hørs' sjefredaktør Odd J. Nelvik til bladets eget nettsted.

Tidligere denne måneden dømte Borgating lagmannsrett Se og Hør til å betale erstatning til paret som i sin tid ble kjærester etter å ha møtt hverandre i TV-programmet Big Brother.

Retten konkluderte med at ukebladet krenket privatlivets fred da de i 2003 skrev at forholdet mellom de to kjendisene var over - før det i virkeligheten var det.

Store summer

Anette Young ble tilkjent 105.000 kroner i erstatning, mens erstatningssummen for Rodney Omdal Karlsen ble 160.000 kroner. I tillegg ble Se og Hør dømt til å betale saksomkostningene i både tingretten og lagmannsretten på til sammen en halv million kroner.

I uttalelsen til Høyesterett påpeker Schiøtz at Se og Hør tidligere er frifunnet i Pressens faglige utvalg (PFU) for den samme omtalen, Advokaten mener at dette er den eneste gangen at en avis/tidsskrift er frifunnet av pressens egne organer, for deretter å bli dømt i retten.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder