Flytter fra hverandre

Et av landets mest profilerte par, Vendela Kirsebom Thommessen (40) og Venstre-nestleder Olaf Thommessen (40) flytter fra hverandre etter 11 års ekteskap.

Artikkelen er over 13 år gammel

Av CAMILLA BJØRN og MIRIAM S. DAHL

BRUDD: Ekteparet Vendela og Olaf Thommessen var sammen da de delte ut «Oppmuntringsprisen» og «Likestillingsprisen» i 2004. Foto: SCANPIX.

- Ja, Vendela og Olaf har bestemt seg for å flytte fra hverandre. Dette er helt udramatisk, og hele familien har det bra til tross for omstendighetene, bekrefter Vendelas PR-agent Fredrich Birkmar på vegne av kjendisparet.

Kjendisparets brudd er ifølge VGs kilder bare noen dager gammelt, og Olaf og Vendela ønsker nå å skjerme privatlivet inntil de har bestemt seg for om de ønsker å skilles.

Paret møttes sommeren 1995 da supermodellen leide sommerhuset «Solvang» på Åkerøya utenfor Lillesand av Olafs far.

Stormforelsket

Vendela og Olaf ble stormforelsket, og forlovet seg bare noen måneder senere. I august 1996 giftet de seg i Katarina-kyrkan i Stockholm. Etter å ha bodd New York, flyttet paret til Norge for seks år siden.

Vendela har strevd med å føle seg hjemme her i landet og hun har tidligere uttalt at det først var da mannen ble alvorlig syk høsten 2005 at hun ble glad i Norge.

Paret har døtrene Julia (9) og Hannah (7) sammen, og er bosatt i en luksusvilla på Vinderen i Oslo. Hvordan de skal løse bosituasjonen er etter det VG kjenner til, ennå ikke bestemt. Hverken Olaf eller Vendela ønsker å gi noen ytterligere kommentarer til VG om samlivsbruddet.

- Vi strever fortsatt. Sånn er livet og ekteskapet. Skjøre saker, uttalte Vendela i et portrettintervju i Magasinet Dagbladet lørdag.

Døden nær

19. september 2005 var Olaf Thommessen døden nær da han ble rammet av hjerneblødning mens han var på joggetur i Nordmarka.

- Han lå fire måneder på sykehus og gjennomgikk rehabilitering for å lære seg å gå igjen, men mest har han hvilt på sofaen. Ingen suksess for et ekteskap, akkurat, sa Vendela om tiden etter mannens sykdom i et intervju med den svenske avisen Aftonbladet i desember i fjor.

Både Olaf og Vendela er travelt opptatt med arbeidsforpliktelser på hver sin kant. Vendela gjør for tiden stor suksess med TV 3-programmet «Designspirene» og brillekolleksjonen «Vendela Eyewear Collection».

Flere artikler

  1. Vendela bor i villaen - Olaf flyttet

  2. Plan-sjef Olaf Thommessen gikk på dagen etter konflikt

  3. Ønsket ikke å flytte fra hverandre

  4. Petter Pilgaard er bonuspappa: – Jeg må la dem komme til meg

  5. Olaf Thommessen til frontalangrep på Se og Hør: - De plaget min kone

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder