ENGLEKONTAKT: Prinsessen sier på skolens nettsted at hun har kontakt med både engler og dyr. Foto: Scanpix

Hva er egentlig healing?

(VG Nett) Prinsesse Märtha Louise starter skolen Astarte Education for å lære nordmenn healing, reading og berøring. Men hva går egentlig denne behandlingsformen ut på?

  • Amalie Kvame Holm
  • Inga Semmingsen
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Prinsessen starter skolen Astarte Education sammen med Elisabeth Samnøy (39). Skolen tilbyr en treårig opplæring i «reading», «healing» og «berøring».

Tett på nett: Synske Malu svarer leserne onsdag. Send dine spørsmål til Malu her.

LES OGSÅ: Prinsessen formidler englekontakt

Alternativ.no er et nettsted om alternativ medisin og behandling. Ifølge nettstedets oversikt over ulike behandlingsmetoder er healing først og fremst basert på evner, ikke teoretisk kunnskap.

LES OGSÅ: Healere hyller Märtha

En healer defineres som en person som har en naturlig evne til å formidle eller overføre livsenergi som virker helbredende til en annen person. Healingsprosessen foregår som regel ved at healeren legger hånden sin på pasientens kropp eller i det såkalte bioenergetiske feltet nær kroppen.

Healing omfatter metoder hvor utøveren har en intensjon om å hjelpe med konsentrasjon, berøring, eller bevegelse i energifeltet. Kjærlighet og empati anses som sentrale personlige egenskaper hos mennesker med helbrederevner.

Healing kan også formidles ved tanke, ord og bønn.

- Vitaliserende

Healing tenkes å påvirke menneskets naturlige evne til å helbrede seg selv, ifølge alternativ.no.

Reiki-healing er et healingssystem utviklet i Japan. Ved hjelp av en Reiki-lærer skal en pasient bli i stand til å motta universell bioenergi. Målet med reiki-healing er selvutvikling eller helbredelse av diverse plager.

Synsk?

Noen mener at alle som healer er synske, og omvendt. Likevel bestemmer man selv hva man vil bruke gaven sin til.

- Det hele handler om interesse. Personlig liker jeg å hjelpe mennesker gjennom synene mine. Jeg har drevet litt med healing også, men det er ikke det jeg har spesialisert meg på, sier May Britt L. Abinda, eller Malu som hun også kalles.

Hun har jobbet profesjonelt som synsk rådgiver i ti år, men sier hun har hatt evnene langt lenger.

Synske personer kan se fremtiden. De kan koble seg på personer, få syn når de er nær objekter eller se ved hjelp av tarotkort, englekort eller andre hjelpemidler.

Hva er en engel?

På Astarte Education skal Märtha sette deg i kontakt med engler gjennom kanalisering. Men hva er egentlig engler?

Det er forskjellig syn på hva engler er, men det virker som de fleste er enige om at det står for godhet og kjærlighet. I New Age finnes det forskjellige typer engler. Noen går med menneskene i hverdagen, andre skal være mulig å møte under meditasjon og andre er store som hus og vokter kontinentene.

Lysvesener er for noen et utvidet begrep hvor engel også inngår, for andre er det noe som er hevet over englene igjen. De skal være fra dimensjoner høy i universet og ha forskjellige former og farger.

LES OGSÅ: Dette svekker Den norske kirke

LESOGSÅ: - Tror kongefamilien synes dette er pinlig

D

u kan lese om Astarte Educations omtale av healing, reading og berøring

her. (VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne nettsteder)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder