TVILER PÅ PFU: – Det har ikke vært fokus for oss nå. Det har vi egentlig ikke vurdert, og det tror jeg heller ikke er særlig sannsynlig, men jeg kan ikke utelukke det helt, sier kronprins Haakon om muligheten for at feiden med Se og Hør skal havne i PFU. Foto: Jostein Matre

Kronprins Haakon snakker ut om feiden med Se og Hør

Under et besøk i Larvik tok kronprins Haakon seg tid til å svare på spørsmål om de siste ukenes store snakkis. - Vi valgte å støtte Juliane, sier han.

 • Bjørn Ekker

Artikkelen er over to år gammel

les også

Eksperter ut mot kronprinsparets «Marius-oppgjør» med pressen

Kronprinsesse Mette-Marit (44) og kronprins Haakon (44) har tre ganger gått offentlig ut med skriftlig refs av pressen. Sist gang tidligere denne måneden da de langet ut mot Se og Hør for bladets omtale av Marius’ nye kjærlighetsforhold til Juliane Snekkestad (21).

Kronprinsparet reagerte nemlig sterkt på at bladet presenterte henne som «Playboy-modell». Posten ble lagt ut på kongehusets egne nettsider.

Og i norsk presse raste debatten rundt kronprinsparets måte å ta opp temaet på.

LANGET UT: Kronprinsparet reagerte sterkt på Se og Hørs måte å omtale forholdet mellom Mette-Marits sønn Marius Borg Høiby og kjæresten Juliane Snekkestad. Foto: Robert S. Eik

– Det er ikke første gang at Mette-Marit går ut på denne måten, og jeg må si jeg er veldig overrasket over brevene. Den metoden som brukes for å angripe mediene, skjer bare ikke i Sverige. Det har et personlig preg som ville vært en umulighet her i Sverige. Her hever de kongelige seg over skriverier som dette, sa svenske Aftonbladets hoffekspert Jenny Alexandersson til VG.

Tirsdag var kronprins Haakon på besøk i Larvik. Og i et intervju med NRK kommenterte han for første gang hvorfor de gikk ut mot Se og Hør på den måten de gjorde.

– Situasjonen var at en ung jente, i begynnelsen av 20-årene, fikk en forside som ikke representerte hvem hun er på en særlig god måte.

– Da hadde vi et valg, skulle vi la henne stå helt alene i den situasjonen, eller skulle vi gå ut og si noe. Da valgte vi å støtte henne. Det var det denne saken handlet om for oss, sier kronprins Haakon til NRK.

REAGERTE: Marius Borg Høibys kjæreste Juliane Snekkestad ble omtalt som «Playboy-modell» på Se og Hørs forside. Det fikk kronprinsparet til å reagere. Foto: Christian Bakstad

Han ser ikke helt for seg at saken vil ende i Pressens Faglige Utvalg (PFU).

– Det har ikke vært fokus for oss nå. Det har vi egentlig ikke vurdert, og det tror jeg heller ikke er særlig sannsynlig, men jeg kan ikke utelukke det helt.

Sjefsredaktør i Se og Hør, Ulf André Andersen, legger overfor TV-kanalen ikke skjul på at han ønsker at kronprinsparet skal ta det skrittet.

– Da får man en endelig avgjørelse rundt denne saken her. Vi mener jo at Marius er en offentlig person, noe kronprinsparet er uenig i, så da kunne PFU vært en fin løsning i forhold til det, sier Andersen til NRK.

les også

Slottet nekter å svare på «Marius-kritikken»

Tidligere generalsekretær i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, uttalte seg i forrige uke også kritisk til kronprinsparets oppgjør med Se og Hør.

– De skal være veldig nøye med hva de klager over, og jeg føler vel at dette siste utspillet er et uttrykk for at de ikke har noen god rolleforståelse. Selv om Marius ikke står i kø til tronen, er han en offentlig person gjennom familien. Han følger med dem, og kongehuset bruker penger på hans virksomhet. Dessuten er ikke Marius et barn lenger, sa han til VG.

VG stilte i den forbindelse også en rekke spørsmål til Slottet, som de nektet å svare på.

Mer om

 1. Kronprinsesse Mette-Marit
 2. Kronprins Haakon
 3. Slottet
 4. Kronprinsparet
 5. Se og Hør
 6. Pressens Faglige Utvalg

Flere artikler

 1. Eksperter ut mot kronprinsparets «Marius-oppgjør» med pressen

 2. Kronprinsparet ut mot Se og Hør etter nytt oppslag om Marius Borg Høiby

 3. Modellmamma raser mot beskrivelse av Marius Borg Høibys kjæreste

 4. Slottet nekter å svare på «Marius-kritikken»

 5. Bildene av Juliane Snekkestad fjernet fra Playboy

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder