Slakter nyansatt Journalisten-redaktør

Gerhard Helskog i TV 2 kaller den nyansatte Journalisten-redaktøren Trygve Aas Olsen en «middels slurv», og er rungende uenig i ansettelsen.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

- Dette er bare jeg som sier «takk for sist, din tosk», erklærer Helskog.

Trygve Aas Olsen begynner i redaktørjobben i journalistenes eget fagblad i august. Tiden fram til da ønsker han ikke å bruke i offentlig debatt med Gerhard Helskog.

- Hvis han vil diskutere på det nivået, så må han gjerne det. Men jeg deltar ikke i slike «din tosk»-diskusjoner, hverken i VG eller andre steder, sier Aas Olsen.

Unøyaktig og dårlig

Trygve Aas Olsen skrev i januar 2000 en artikkel der Helskog ble satt i forbindelse med feil i regnskapene for produksjonsselskapet Rubicon.

- Overfladisk, unøyaktig og dårlig, mener Helskog om arbeidet Aas Olsen gjorde med denne saken. Han hevder også at Aas Olsen går glipp av mange nyheter som filmmedarbeider i Dagbladet.

- Får vi et bedre fagblad av at du kritiserer en redaktør som ikke engang har fått låst seg inn på kontoret?

- Jeg mener det er feil at han, som er en middels slurv, fikk jobben når det er erfarne pressefolk som Åsne Haugli (Dagens Næringsliv), Alf Skjeseth (NTB) og Erling Bø (Konsensus) på søkerlista. Jeg synes rett og slett ikke han er flink, men kanskje han blir det. Lykke til, sier Helskog med en latter.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder