• Bygderap ble suksess

  For drøyt et halvt år siden slapp Hagle sin første låt, nå har de to låter inne på topplisten på Spotify i Norge, og skal opptre på Spellemannprisen sammen med artisten EHI.

  Publisert 26. mars, kl. 10:35

 • Allerede før de var i nærheten av å nå lyttertoppen på Spotify ble Hagle lagt merke til. De to første låtene de slapp ble nemlig brukt i sesong to av «Rådebank».

  – Bygda står sterkt i Norge, sier André Jensen (til venstre i bildet).

 • – Vi har tatt et aktivt valg å rappe om bygda, vi skriver låter om kulturen og stedet vi er fra, sier Olav Tokerud.

  Begge er fra Mysen, og de er først og fremst glade for at Indre Østfold og bygdemiljøet har tatt musikken deres så godt imot.

  Videoklipp er fra musikkvideoen til låten «Ærmen i Kærmen»

 • – Det har gått rett opp og det er utrolig gøy, sier Jensen om suksessen.
  Begge er overveldet over responsen de har fått, og forteller at det spesielt er ett sosialt medium som har overrasket dem.

 • – Det har tatt fullstendig av på TikTok, det er så mange som lager kreative videoer til musikken vår, forteller bandet. Begge er enige om at appen har sørget for at musikken deres har spredt seg.

 • Jensen har jobbet som låtskriver og produsent i mange år, blant annet for Staysman som dukker opp i den nyeste låten deres «Bøgda» Denne låten var opprinnelig en Staysman-låt som het «40 paller Red Bull og en katt», men kom aldri ut. Fire år senere ble den skrevet om til en Hagle-låt, forteller Jensen.

  Klippet er hentet fra musikkvideoen til låten «Bøgda», hvor blant annet Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum dukker opp.

 • Jensen og Tokerud ble til ikke Hagle før høsten 2020, men har vært kompiser lenge og holdt på med rapping på hobbybasis. Tokerud er også kunstner og tegner ved siden av å jobbe som musiker.

 • Selv om bandet har flere millioner avspillinger på Spotify har de på grunn av corona aldri hatt konsert. Men 27. august tar de bygda til byen, og holder konsert på Vulkan i Oslo.

  – Vi gleder oss spesielt mye til å ha med musikerne live. Vi har jo tatt et aktivt valg om å ha med ekte instrumenter og etablerte country musikere på låtene våre.

 • De kan også avsløre at de skal opptre på Spellemannsprisen sammen med artisten EHI som er nominert.

  VG har anmeldt låtene «Bøgda» og «Ærmen i Kærmen», trykk på lenkene for å se terningkast.