Tone viste seg for første gang etter fødselen

Får ekstra makt under Oslo-rundene av «Idol»

(NYDALEN) Onsdag er Tone Damli tilbake på jobb som «Idol»-dommer på audition i Oslo.

  • Marthe Berg
  • Kristine Hellem Aanstad
  • Jan Petter Lynau
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Halvannen måned etter fødselen er det tilbake til «Idol»-hverdagen for Tone Damli Aaberge (26).

På tirsdag skrev VG at «Idol»-dommeren var på fotoshoot for den nye sesongen av sangkonkurransen. Programleder Stian Blipp postet et bilde av de to på fotoshooten på sin Instagram-profil.

- Godt å ha Tone tilbake

I dag er Damli tilbake på den «vanlige» jobben, sammen med dommerkollegaene Kurt Nilsen, Espen «Dansken» Selvig og Gunnar Greve.

- Det er utrolig godt å ha Tone tilbake, men jeg er litt bekymret for hva hun mener om deltakerne vi har sendt videre fra de tre andre byene, sier Gunnar Greve.

- Vi kommer nok til å få kjeft, skyter Kurt Nilsen inn.

VINKET TIL DELTAKERNE: Den nybakte moren strålte da hun ankom audition-lokalet i «Idol»-bussen i formiddag. Foto:Jan Petter Lynau,VG

Får ekstra makt

Greve forteller at Tone Damli skal få muligheten til å prege buketten med «Idol»-deltakere under auditionen i Oslo.

- Så Tone kommer til å få bestemme litt ekstra her?

- Hun skal få en ekstra sjanse, og skal få lov til å sende videre en deltaker alle vi andre i dommerpanelet sier nei til, sier Espen «Dansken» Selvig, som er sjef for juryen.

Tone Damli var i veldig godt humør da hun ankom audition-lokalene og smilte masse når hun hilste på deltakerne som sto i kø.

VIFTER MED GULLBILLETTER: «Idol»-programleder Stian Blipp frister de oppmøtte som står i kø til dagens audition i Nydalen, i Oslo. Foto:Jan Petter Lynau,VG

Utenfor audition-lokalene i Nydalen tok dommerne seg tid til å snakke litt med de mange håpefulle deltakerne. De tre mannlige dommerne er ikke i til om hva de har savnet mest med Damli da hun var i mammapermisjon.

- Engasjementet hennes og den sprudlende positiviteten. Vi har hatt det med flere av de andre vikarene, men ikke i nærheten av hva hun gir oss, sier Nilsen.

- Hvordan har hun forandret seg etter at hun ble mor?

- Hun har en utrolig ro og trygghet i mammarollen - og det kommer nok til å smitte over på oss og prege henne som dommer, sier Greve før Nilsen fortsetter:

- Hun virker veldig lykkelig, og det er digg å se.

- En kriger

Stian Blipp er også i år programleder for «Idol», og han synes det er godt å ha Damli tilbake i produksjonen.

TILBAKE PÅ JOBB: Tone Damli var i dag på sitt første offisielle oppdrag siden fødselen. Foto:Jan Petter Lynau,VG

- Hun har en annen glød i seg enn da jeg så henne sist. Det er veldig rart å tenke på at hun nettopp har født en baby ut av seg og at hun kan leve etterpå. Og enda sykere er det å tenke på at hun sitter å høre på tusenvis av personer synge på «Idol»-auditionene. Hun er uten tvil en kriger, sier Blipp.

Det har hele tiden vært i Damlis plan at hun skal raskt tilbake på jobb som dommer, og med seg har hun lille Billie.

- I år blir det kaos: Vi skal ha en liten baby på settet med bæsjebleier, amming og gulping. Hvis man har snakket om «Idolsirkus» før - dette er «Idolsirkus». Det kommer til å bli kaos - og jeg gleder meg!

Samboer med kjæresten

I tillegg til all jobbingen med «Idol» har Blipp mange baller i luften på hjemmebane. I mai ble det kjent at han og kjæresten Jamina Iversen har kjøpt leilighet og skal flytte sammen.

KJÆRESTEN: Jamina Iversen er Stian Blipps kjæreste og snart samboer. Foto: PRIVAT Foto:,

- Det blir veldig spennende ettersom det er nå man får se de skitnehemmelighetene og alle uvanene til en person. Det er et mørkt sted vi skal inn i nå - samboerskap. Men jeg gleder meg veldig.

Til VG forteller han at de har flyttet ut alt fra Iversens leilighet og nå er det klart for felles innflytting. Og når det kommer til leiligheten har Blipp bare to krav:

- Jeg håper jeg får ha elghode på veggen i tillegg til noen av Star Wars-figurer. Ellers skal hun få bestemme alt.

Tone Damli Aaberge og kjæresten Markus Foss ble i slutten av april foreldre for første gang, til datteren Billie Aaberge Foss.

Damli har tidligere skrevet på bloggen sin at hun følte seg som en ku under graviditeten, men at hun elsker morsrollen, selv om den til tider kan være krevende.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder