Mikael Persbrandt anker narko-dommen

Den svenske skuespilleren Mikael Persbrandt (50) ble tirsdag dømt til fem måneder i fengsel for brudd på narkotikaloven. Nå anker han.

Felicia Alvsing
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Persbrandt skal i mai i fjor ha kjøpt 12 gram kokain av en annen tiltalt mann. Tirsdag formiddag falt dommen, og han ble dømt til fem måneders fengsel for narkotikabrudd, melder Aftonbladet.

Anker dommen

Knappe to timer etter at dommen ble offentliggjort, skrev Persbrandts advokat, Per Liljeqvist, en tekstmelding til Aftonbladet:

- Vi har anket dommen.

Elleve personer ble tiltalt i Stockholm tingrett i januar i år, mistenkt for delaktighet i en stor narkoliga. Påtalemyndigheten mente at de kunne knytte Persbrandt til ligaen gjennom avlyttede telefonsamtaler.

Skuespilleren nektet straffskyld i saken.

- Han har ikke bestilt eller mottatt dop, sa Persbrandts advokat Per Liljeqvist til Aftonbladet.

- Om det viser seg at det har blitt gjort en bestilling så er det en annen person som har benyttet hans mobil. Mikael kom hjem fra en filminnspilling og hadde fest. Mobilen hans ligger alltid framme, og han låner gjerne ut den, fortsatte Liljeqvist.

Store mengder narkotika

Hovedmennene i saken var misstenkt for å ha smuglet inn store mengder kokain, amfetamin og MDMA till Sverige via Tyskland.

Alle de elleve tiltalte i saken ble dømt, og straffene ligger på mellom tre og ti år for grovt narkotikabrudd og narkotikasmugling.

Det er ikke første gangen den svenske skuespilleren blir tatt av politiet for brudd på narkotikaloven. Persbrandt ble våren 2011 anholdt to ganger og bøtelagt av politiet for kokainbruk.

Filmer nye «Beck»

Persbrandt er den store stjernen i de nye «Beck»-filmene, og hvordan narkotikadommen vil påvirke innspillingen er enda uklart.

- Vi har noen filmer igjen å lage. Men jeg kan ikke forholde meg til denne dommen og hva som skjer, for jeg vet ikke. Det er prosesser som vi ikke styrer, sier Thomas Michaelsson, producent på Filmlance, til Aftonbladet.

Om ett år skal den første filmen være ferdig.

Filmlance lager filmene i samarbeid med Nordisk film og TV4.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder